Foto: Pixabay

I ove jeseni građanska udruga za zaštitu okoliša Zelena akcija organizira 22. eko-seminar da bi osvijestili građane o trenutnim ekološkim problemima te prenijeli osnovno znanje koje je potrebno za razumijevanje rada zaštite i održivosti okoliša.

Eko-seminar provodi se u suradnji s Fakultetom političkih znanosti u Zagrebu te Institutom za političku ekologiju, a prikupljeno znanje zasnovano na teoriji suvremene znanosti trebalo bi potaknuti polaznike na kritičko razmišljanje i pozvati na aktivizam. Odvijat će se od 5. studenog do 8. prosinca u prostorijama udruge u Frankopanskoj 1, svakog utorka i četvrtka od 18 sati.

Sadržaji seminarskih susreta tematski su podijeljeni na devet predavanja i čine zasebne cjeline koje se međusobno ne nadovezuju, stoga nije nužno prisustvovati svakom predavanju za razumijevanje jednog. Polaznici nisu dužni prijavljivati se za seminarske susrete, već su otvoreni i besplatni za sve. Program je dostupan na stranicama Zelene Akcije.

Foto: Zelena akcija

Seminarske će susrete voditi 11 istaknutih aktivista među kojima i predsjednica udruge i voditeljica Programa pravo okoliša, Željka Leljak Gracin, voditelj Programa klimatskih promjena, Luka Tomac, kao i asistentica Marija Mileta, zatim voditelj Instituta za političku ekologiju Tomislav Tomašević, voditelj Transportnog programa Bernard Ivčić i ostali.

Seminar završava Vikend radionicom u kojoj će najučestaliji i najaktivniji polaznici koji su se prijavili biti primljeni te će naučiti o jednom konkretnom problemu zaštite okoliša i održivosti i steći znanje o kreiranju zagovaračkih kampanja. Također, polaznici će imati priliku osmisliti i izvesti vlastitu akciju na Vikend radionici.

Projekt za ekološko osvješćivanje građana sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, a organizira se u sklopu projekta “Modeliranje društveno odgovornog učenja za zaštitu okoliša”.