StoryEditor

EKOLOŠKE MJERE U Dublinu otvorena prva ‘knjižnica‘ za posuđivanje bicikala

Projekt financira Europska komisija i podržava Znanstvena zaklada Irske

Autor:
Global
06/10/2022 u 07:56 h
11343
PEXELS

Ovaj tjedan je u Dublinu otvorena prva knjižnica za bicikle u kojoj se mogu posuditi bicikli s dodatkom za prijevoz većeg tereta, sklopivi bicikli i e-bicikli koji pripadaju školskom paketu, piše The Mayor. Projekt financira Europska komisija i podržava Znanstvena zaklada Irske, a vrlo je važan za kontekst mobilnosti Irske, kako se navodi u izjavi iChargea, organizacije koja je pomogla u stvaranju knjižnice za bicikle.

Također, to bi također pomoglo dužnosnicima da ispune ambiciozna obećanja vezana uz smanjenje emisije ugljika, poput pretvaranja Dublina u jedan od prvih 100 klimatski neutralnih gradova u Europskoj uniji do 2030. godine. Jedan od organizatora projekta, Francesco Pilla, naveo je da smanjenje prometa pomoglo Dublinu da smanji lokalne emisije i ponudi bolju kvalitetu života za građane.

Pilla također navodi da je ideja ovog projekta da građanima ponude mogućnost odabira bicikla kao prijevoznog sredstva na putu do posla ili možda škole. Projekt bi trebao pomoći u smanjenju broja automobila, dovesti do manje nesreća te manje emisija ugljičnog dioksida.

Vezani članci
28. travanj 2024 18:43