Pjesma, smijeh i opuštena atmosfera, ali i ne tako velik odaziv obilježili su zatvaranje prvog ESN Citizen Festivala. U kafiću Melin, na Tkalčićevoj ulici, organiziran je završni koncert benda sastavljenog od članova ESN-a te lokalnih i Erasmus studenata.

“Kako je ovo prvi put da organiziramo ovakav tip festivala na ovim prostorima, očekivano, nije bio pretjerano velik odaziv. Svakako ćemo održati jedan i iduće godine jer je ovo tek početak, ali vjerojatno ćemo ga organizirati u drugo vrijeme. Zaključili smo da je ovo specifično razdoblje u semestru kada su Erasmus studenti već neko vrijeme tu i nije im toliko potrebna naša orijentacija i pomoć pa smo zaključili da ćemo pomicanjem festivala nekoliko mjeseci unazad svi profitirati”, podijelio je planove za budućnost Marko Franjić, jedan od organizatora.

Erasmus Student Network (ESN) je neprofitna internacionalna studentska organizacija kojoj je cilj povezati i zastupati internacionalne studente. U Hrvatskoj, osim u Zagrebu, imaju sekcije u Splitu, Rijeci, Osijeku, Zadru i Dubrovniku, a želja organizatora je da iduće godine na festivalu sudjeluju i studenti ostalih gradova. ESN čini struktura s više od 500 sekcija u Europi, a volontere programa financiraju različita sveučilišta kako bi mogli organizirati edukacije i radionice u svrhu širenja kulture i svijesti o mobilnosti studenata.