Foto: Pixabay

Za vrijeme trajanja Erasmus+ projekta Let’s communicate osmišljen je priručnik koji sadrži primjere dramskih vježbi i igara za obradu gradiva iz hrvatskog jezika. Besplatni priručnik Igrom do (spo)razumijevanja, koji je objavljen na internetskoj stranici Teatra Tirena, namijenjen je svima koji su zainteresirani za dramsko pedagoški rad u okviru redovne nastave. Autorice priručnika su Ines Škuflić-Horvat, Maša Rimac Jurinović, Iva Nemec i Katarina Breber.

Projekt Let’s communicate nastao je kao odgovor na potrebu da se pronađu i prošire raznolika sredstva komunikacije među ljudima koji ne govore isti jezik. Nakon održanih susreta u Zagrebu, Bangkoku i Ljubljani koji su bili vođeni na tri jezika, engleskome jeziku, koji se prevodio na slovenski i tajlandski, i na znakovne jezike. Što su okupljanja duže trajala, tako se i komunikacija više odvijala gestama, očima, tijelom i osmijehom, a sudionici su učili slušati i biti puni razumijevanja.

Susreti su započeli u Zagrebu, a nastavili se u Bangkoku, gdje su na radionicama sudjelovali studenti. Projekt je završio u Ljubljani gdje su se partneri okupili kako bi zajednički osmislili priručnike. Iz projekta su nastala tri priručnika iz tri zemlje. U planu je prevođenje svih priručnika na engleski jezik. Za hrvatsko-engleski prijevod zaslužne su Maja Sviben i Ines Matić.