Foto: Dora Trogrlić/Global

Prvi festival namijenjen studentima Erasmus programa započeo je jučer u Melin Cafeu. ESN Citizen Fest okuplja sve ostale mlade ljude koji žele učiti o drugim kulturama i jezicima na drugačiji i zabavniji način. Kroz mnoštvo radionica i igara koje se održavaju od srijede do nedjelje, posjetitelji imaju priliku razgovarati o iskustvima Erasmus programa, na taj način približiti običaje drugih kultura te steći nova poznanstva.

Festival je započeo prikazivanjem filma koji prati život nekoliko studenata koji na avanturu studiranja u drugoj zemlji putem Erasmus programa. Film je prikazan bez zvuka, da približi kako je to biti student u stranoj zemlji čiji jezik ne razumiješ. Nakon filma, posjetitelji su pričali o svojim iskustvima Erasmus programa, razmjenjivali iskustva i družili se u ugodnoj atmosferi.

“Cilj nam je privući strane, a i lokalne studente da proširimo svijest o Erasmusu putem raznih radionica kroz koje ćemo učiti strane jezike i mnoštva igara kojima se približavamo našim korijenima”, rekao je Alen Obrazović, jedan od mladih organizatora ovog projekta te pozvao sve mlade da se pridruže festivalu.