Erasmus Studenska Mreža najveća je međunarodna studentska organizacija koja broji sveukupno 40.000 studenata volontera diljem Europe s ciljem poboljšanja kvalitete iskustva studentske razmjene – studentima na razmjeni. Ovaj mjesec njihova zagrebačka podružnica, Erasmus Studentska Mreža Zagreb, organizira trodnevnu studentsku volontersku konferenciju “11. Nacionalna Platforma ESN Hrvatska” koja će se održati 24., 25. i 26. studenoga u Zagrebu.

Cilj ove 11. studentske volonterske konferencije okupljanje je mladih i aktivnih volontera unutar same Erasmus Studentske Mreže Hrvatska (ESN Hrvatska) koji su željni novih znanja, dijeljenja dobrih praksi te promoviranja mobilnosti. Na samoj će konferenciji sudjelovati članovi iz 6 podružnica ESN-a Hrvatska, a to su Dubrovnik, Osijek, Rijeka, Split, Zadar i Zagreb.

Prva ovogodišnja konferencija održana je Dubrovniku gdje su članovi odabrali novi nacionalni odbor Erasmus Studentske Mreže Hrvatska

Sama konferencija pružit će uvid u rad mreže na lokalnoj, nacionalnoj kao i međunarodnoj razini dok iskustva i znanja koje se dijele potječu od iz prve ruke

Sama konferencija pružit će uvid u rad mreže na lokalnoj, nacionalnoj kao i međunarodnoj razini dok iskustva i znanja koje se dijele potječu od iz prve ruke tj. od samih članova koji su proteklih šest mjeseci pohađali razne edukativne radionice i prezentacije u sklopu mreže, ponajviše u Bruxellesu (Belgija), Vilnusu (Litva), Beogradu (Srbija) itd.

Trodnevni program konferencije pružit će članovima priliku za učenje, motivaciju, inspiriranje jedno drugoga, dijeljenje ideja te najboljih praksi te planiranja uzbudljivih aktivnosti za ostatak akademske godine, a sastavljen je na dinamičan način putem predavanja, rasprava, radionica i sličnih aktivnosti. Sam sadržaj konferencije uključuje predstavljanje već uspješno provedenih događanja ESN-a Hrvatska (primjerice Croatian Erasmus Event), kako je ESN Hrvatska putem EVS program poslao studenta u Bruxelles, način na koji je ESN uključio međunarodne studente u manifestaciju “Hrvatska volontira” i slično.