StoryEditor

F1 SVIJET PUN NOVOSTI ‘Francuz na čelu Ferrarija zvuči kao recept za uspjeh‘

Urednik specijaliziranog Formula 1 portala Lovro Andraka smatra da je zanimljivo to što su ove promjene zanimljive kao i promjene u vozačkom kadru

14/12/2022 u 09:10 h
14478
PIXABAY

Nakon što je nedavno obznanjeno da Mattia Binotto napušta vrh Ferrarija, potvrđeno je da na njegovo mjesto dolazi dosadašnji glavni čovjek Alfa Romea, Frederic Vasseur, stoji na službenoj stranici momčadi 

Vasseur je posljednjih pet godina proveo u Sauberu, odnosno u Alfi Romeo, a sad će pokušati ostati u Ferrariju duže od svojih nekoliko prethodnika. Njega će na poziciji glavnog čovjeka naslijediti dosadašnji šef McLarena, Andreas Seidl, koga će u njegovoj dosadašnjoj momčadi zamijeniti Andrea Stella. Urednik specijaliziranog Formula 1 portala Lovro Andraka smatra da je zanimljivo to što su ove promjene zanimljive kao i promjene u vozačkom kadru. Također napominje da su poneke promjene iznenađujuće, a neke su i logične.

"Tko bi rekao da će transferi šefova biti jednako zanimljivi kao i transferi vozača", kaže Andraka i započinje s McLarenom.

"Seidlov odlazak iz McLarena je iznenađenje s obzirom na to koliko je dobro funkcionirao na mjestu šefa momčadi. Momčad se stvarno stabilizirala pod njegovim vodstvom", napominje Andraka.

"Njega će zamijeniti Andrea Stella, dosadašnji trkaći direktor McLarena, što znači da mu neće trebati puno vremena za prilagodbu. Poznaje čitavu ekipu i njezinu strukturu, a i svojim dosadašnjim radom zaslužio je promociju", govori Andraka.

Što se tiče Ferrarija, Andraka govori da bi ovaj potez mogao prodrmati momčad, no da to ne garantira instantni uspjeh.

"Povijesno gledajući, Francuz na čelu Ferrarija zvuči kao recept za uspjeh, no nije zajamčeno da će Vasseur biti uspješan kao Jean Todt. Činjenica da dolazi izvana daje nadu da bi mogao prodrmati ekipu, no to ne garantira uspjeh", zaključuje.

Vezani članci
02. svibanj 2024 02:55