Foto: IRO

U potrazi si za stipendijom i obrazovanjem u Hrvatskoj ili inozemstvu? Na Sajmu stipendija i visokog obrazovanja u Zadru izlagači iz Zadra, drugih dijelova Hrvatske i Europe predstavit će svoje studijske programe i različite programe stipendiranja.

Sajam će se održati 4. travnja 2019. od 11 do 17 sati u prostoru Sveučilišta u Zadru, Obala kralja Petra Krešimira IV/2, a po treći put organiziraju ga Institut za razvoj obrazovanja i Grad Zadar.

Sajam stipendija i visokog obrazovanja jedinstven je događaj na kojem se na jednom mjestu u jednom danu predstavljaju stipendije i drugi oblici financijske potpore, studijski programi i šira obrazovna ponuda dostupna srednjoškolcima i studentima u Hrvatskoj i inozemstvu. Među izlagačima Sajma koji imaju različite programe stipendiranja nalaze se predstavnici lokalne zajednice poput Grada Zadra, predstavnici Sveučilišta u Zadru, ali i drugih hrvatskih sveučilišta, predstavnici veleučilišta poput Veleučilišta u Šibeniku i Veleučilišta Marko Marulić u Kninu.

Sajam je događaj na kojem se na jednom mjestu u jednom danu predstavljaju stipendije i drugi oblici financijske potpore, studijski programi i šira obrazovna ponuda

Predstavit će se i inozemna visoka učilišta poput RIT Croatia. Na Sajmu će predstaviti državne stipendije Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a stipendije za mobilnost i studentsku razmjenu Agencija za mobilnost i programe EU. Tvrtke poput banke Erste i Steiermarkische Bank predstavit će također programe stipendiranja. Strani kulturni centri predstavit će mogućnosti studiranja u Njemačkoj (DAAD-Njemačka služba za akademsku razmjenu), Velikoj Britaniji (British Council Croatia) i Austriji (Advantage Austria).

Foto: IRO

Sajam stipendija i visokog obrazovanja organizira se s ciljem proširivanja pristupa visokom obrazovanju te zbog uspješnijeg završavanja studija za sve one koji već studiraju. Stipendije su vrlo važan čimbenik koji može potaknuti na studiranje te pomoći svim onima koji već studiraju da čim uspješnije i na vrijeme završe studij, tj. da uspješno pronađu posao nakon završetka studija.

Grad Zadar primjer je proaktivne lokalne samouprave koja stipendiranjem srednjoškolaca i studenata ulaže u obrazovanje svojih građana te im na taj način olakšava upis i završetak školovanja i studiranja. Uz Grad Zadar, su-organizator Sajma je Institut za razvoj obrazovanja koji se zalaže se za pravedno i dostupno visoko obrazovanje kroz osiguravanje jednakih mogućnosti u obrazovanju svima u skladu sa sposobnostima te je u svom radu posebno usmjeren na podzastupljene i ranjive društvene skupine u ostvarivanju njihovih obrazovnih ciljeva.

Osim u Zadru, Sajam stipendija održat će se  i u Zagrebu 15. listopada 2019. i na Sveučilištu u Rijeci 17. listopada 2019. godine.

Više informacija o Sajmu možete pronaći na web stranici Stipendije.info (www.stipendije.info/hr/sajam) i na Facebook stranici Želim stipendiju (www.facebook.com/stipendije.info).

GLOBAL JE MEDIJSKI POKROVITELJ SAJMA STIPENDIJA