Zlatnih 55 godina svog postojanja svečano je proslavio Fakultet političkih znanosti u utorak, 7. studenoga 2017. Tim povodom održana je i svečana sjednica Vijeća Fakulteta na koju su došli mnogi visoki uzvanici. Među njima bio je i rektor zagrebačkog sveučilišta prof. dr. sc. Damir Boras koji je sve okupljene pozdravio i pohvalio rad fakulteta.

“Fakultet političkih znanosti danas je iznimno kvalitetna ustanova Sveučilišta u Zagrebu, uvijek mi je drago doći ovamo”, zadovoljno je rekao Boras.

Zadovoljna je bila i dekanica FPZG-a, prof. dr. sc. Lidija Kos-Stanišić koja je pozdravnim govorom i započela svečanu sjednicu.

Priznanja za izniman uspjeh dobilo je devet najboljih studenata u prošloj akademskoj godini kao i osam članova uredništva časopisa Mali Levijatan

“Uspjeh Fakulteta političkih znanosti rezultat je isključivo timskog rada svih zaposlenika i studenata te suradnje sa svim sastavnicama Sveučilišta. Danas slavimo ozbiljnu brojku, zlatnih 55 godina postojanja. I zato, sretan nam 55. rođendan!”, rekla je dekanica, zahvaljujući tako svima na fakultetu.

Ipak, posebnu nagradu za doprinos radu FPZG-a i Televiziji student dobila je prof. dr. sc. Tena Perišin, koja je imala dodatan razlog za slavlje. Naime, osim što je FPZG slavio svoj rođendan, slavila ga je i Televizija Student, koja već pet godina neumorno radi.

Osim toga, dodijeljena su i priznanja FPZG-a za izniman uspjeh. Priznanje je dobilo devet najboljih studenata u prošloj akademskoj godini kao i osam članova uredništva časopisa Mali Levijatan, a oni su: Senna Šimek, Karlo Anić, Tin Puljić, Ivan Lasić, Ariana Kostić, Nina Skočak, Patricija Topić, Petra Sedlanić, Sandra Grego, Matija Bermanec, Kristina Ćelap, Luka Gudek, Tomislav Miloščić, Željko Poljak, Matej Sever, Ivan Suknaić i Dorotea Strelec. Slavlje je uvećao i mješoviti pjevački Akademski zbor Filozofskog fakulteta “Concordia Discors”.