Foto: Pixabay

Policijska stanica u Suffolku u Engleskoj objavila je galeriju 48 pasa za koje se sumnja da su ukradeni njihovim vlasnicima, prenosi The Mirror. Psi su pronađeni u gradiću Ipswich, a policija je uhitila šestero ljudi nakon provedene racije.

Na fotografijama se nalaze mnoge pasmine poput francuskog buldoga, jazavčara i pudlice, a uz ljubimca fotografiran je i broj kojim se označava životinja da se olakša potraga za vlasnicima. Policijska stanica u Suffolku pokušava napraviti sve da pronađe domove ukradenih pasa, no neki od njih nemaju mikročip ili su krivo registrirani što otežava posao.

U raciji je pronađeno sveukupno 83 psa, no nijedan do sad nije vraćen vlasniku.

Krađa pasa, posebno štenaca, postala je veliki problem u Engleskoj, a broj krađa je u posljednjih godinu dana porastao zbog pandemije koronavirusa. Obitelji sve više nabavljaju kućne ljubimce, a lopovi to vide kao dobru priliku za zaradu.

Portal BBC News proveo je istraživanje koje je pokazalo porast u krađi pasa tijekom pandemije koronavirusa u 2020. godini prema prijavama u mnogim policijskim stanicama, uspoređujući to s 2019. godinom. Do najvećeg porasta je došlo u Northumbriji, gdje je u 2020. godini bilo 67 prijava, dok je 2019. godini bilo njih 27. Također, u Suffolku je došlo do porasta sa šest prijava u 2019. godini na 21 u 2020. godini.

“Ova vrsta kriminala postala je veliki problem u cijeloj zemlji od prvog lockdowna prije 12 mjeseci zbog vrijednosti i potražnje za određenim pasminama“, rekao je za portal Mirror Eamonn Bridger, šef kaznenog odjela.