Foto: Pixabay

U Zagrebu počinje novo izdanje festivala izvedbenih umjetnosti, Ganz nove Perforacije, koje se održava od 6. do 11. listopada. Na više od deset lokacija festival postavlja različite autorske plesne i kazališne izvedbe te performanse, prenosi Večernji list.

Festival otvara premijera plesne predstave “Playing reality” umjetnica Koraljke Begović i Jasne Žmak u Zagrebačkom plesnom centru, a slijede projekti “Rob3rta” Roberte Milivoj i “Sightings-Sittings” umjetničkog kolektiva Zvukospjevi. Ovogodišnje izdanje festivala zatvara noćna šetnja “Dolac spava” Pavlice Bajsić Brazzoduro. Uz domaće izvedbe, festival donosi i strani program pa će slovenska skupina Feminalz predstaviti nijemu komediju “Tehnoburleska kradljivci slika”.

U sklopu festivala održava se i Noć performansa pod nazivom “Sve je moguće osim nemogućeg prostora za performans”, na kojoj će 17. listopada svoje performanse izvesti umjetnici Milijana Babić, Petra Mrša, Vlasta Delimar i Milan Božić, Vladimir Novak i drugi.

Osim redovnog programa, festival će imati i svoj post-festum program u studenom kada će premijeru imati predstava “Kleinberg” redateljice i dramaturginje Vedrane Klepac.

Ganz nove Perforacije nastale su 2019. godine kao spoj festivala Perforacija i Ganz novog, a realiziraju se u suorganizaciji udruge Domina i Ganz nove kulture promjene u suradnji s partnerima. Festival je dio inicijative “Umjetnost dolazi svima” prema kojoj se ulaznice samo rezerviraju, a svaki posjetitelj nakon odlaska s izvedbe na ulaznicu sam ispisuje cijenu ovisno o svojim mogućnostima, stoji na službenoj web stranici.