StoryEditor

GLINA NA NETFLIXU Snimljene scene apokalipse danas izgledaju realno

Svih šest epizoda ‘Tribes of Europa‘ bit će prikazano premijerno 19. veljače
Autor:
Global.
21/01/2021 u 08:57 h
Napuštena tvornica
Napuštena tvornicaPEXELS

Popularni streaming kanal Netflix izbacio je trailer za svoju novu seriju Tribes of Europa sredinom prosinca 2020. godine, a ono što je čini posebnom je činjenica da su neke od scena snimljene u gradu Glini prije razornog potresa, prenosi Index.

Glina je predstavljala napušteni grad nakon apokalipse, a s obzirom na ne tako davne događaje s takvim opisom može se poistovjetiti i danas. Na portalu Glina.hr 20. prosinca 2020. najavili su seriju te ju opisali kao zanimljivu ljubiteljima katastrofe i znanstveno-fantastičnog žanra. U najavi serije vidi se monumentalni spomenik na Petrovoj Gori, rad Vojina Bakića i centar grada koji je prikazan u apokaliptičnom stanju. Ova distopijanska serija snimana je 2019. godine, a danas, godinu dana kasnije, situacija u gradu se i bez filmskih efekata može opisati katastrofalnom.

Neki od komentara na YouTubu potvrđuju da grad i prije nije bio u najboljem stanju.

https://www.youtube.com/watch?v=apHChysMgcQ&feature=emb_title

"Ovo je snimljeno u mom rodnom gradu Glini, Hrvatska. Nisam siguran jesam li ponosan na to ili se brinem da to nisu morali puno mijenjati da bi izgledao poput apokaliptičnog grada duhova", napisao je jedan od korisnika.

"Tragična je činjenica da mali grad Petrinja u Hrvatskoj, u kojem je ovo djelomično snimljeno nakon razornog potresa, stvarno izgleda apokaliptično kao i prikazano u traileru", još je jedan od komentara. Sama radnja serije odvija se 2074. godine, a budućnost nije onakva kakvu priželjkujemo. Europa je podijeljena na plemenske države koje se međusobno bore. Dvojica braće i jedna sestra preživjeli su ovu katastrofu i našli su se usred ovog krvavog rata. Prisiljeni su se kretati vlastitim putovima i skrivati se.

Serija dolazi od tvoraca popularne Netflixove njemačke serije Dark. Scenarist je Philipp Koch, dok su Quirin Berg i Max Wiedmann izvršni producenti. U glavnim ulogama su glumci Emilio Sakraya, Henriette Confurius i David Ali Rashed.

25. travanj 2024 17:16