Studenti volonteri iz Rusije, Češke, Italije, Portugala, Španjolske i Turske uskoro stižu u Zagreb kako bi u sklopu projekta “Global Home” kroz šest tjedana držali radionice na svom jeziku, o svojim zemljama, kulturi i običajima.

Radionice počinju 27. kolovoza, održavaju se tri puta tjedno u trajanju od sat i pol, a mogu im se pridružiti svi zainteresirani na OVOM LINKU.

Organizator radionica je AIESEC – studentska organizacija koja djeluje u više od 120 država svijeta i u kojoj članovi uspješno rade poslove slanja drugih studenata na inozemne prakse i volonterstva te pronalaze domaća poduzeća i smještaj za strane studente na praksama – sve s ciljem razvijanja leadership vještina i pomicanja vlastitih granica. Prošle su godine članovi AIESEC-a dobili Rektorovu nagradu za provođenje projekata u kategoriji Nagrada za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici za “Društveno koristan rad kroz poticanje mobilnosti s ciljem ostvarenja potencijala mladih”.

Također, tijekom trajanja projekta bit će organiziran i događaj “Global Village” u kojem volonteri predstavljaju svoju tradiciji, kulturu i običaje. To je javan događaj otvoren za sve zainteresirane, a praktikanti se predstavljaju tako što donose tradicionalna jela i pića te suvenire iz svojih država.