StoryEditor

GODINA ČITANJA Učenici iz Korenice u seriji fotografija posvećenoj Harryju Potteru

Terenska nastava učenika Srednje škole Plitvička jezera uključila je razgledavanje dvorca Sokolac i druženje u popularnom okupljalištu za knjigoljupce u Otočcu
Autor:
Global.
06/04/2021 u 20:57 h
Harry Potter<br />
Harry PotterUNSPLASH
Srednja škola Plitvička jezera iz Korenice kreativno je obilježila Godinu čitanja - serijom fotografija u čast romanu Harry Potter spisateljice J.K. Rowling. Učenici treće godine usmjerenja hotelijersko-turistički tehničar na terenskoj nastavi u Brinju i Otočcu fotografirali su se u kostimima uniforme škole za čarobnjake Hogwarts.
Aktivnosti Srednje škole Plitvička jezera vezane za inicijativu poticanja čitanja (Godina čitanja u Hrvatskoj)... Objavljuje Srednja Škola Plitvička JezeraNedjelja, 28. ožujka 2021.
Kao pozadina na fotografijama poslužio im je gotički frankopanski dvorac Sokolac u Brinju, ali i book cafe Paradiso u Otočcu. "Prije fotografiranja razgledali smo stalnu izložbu ‘Plemićki grad Sokolac‘ na kojoj smo saznali o Sokolcu i ulozi knezova Krčkih (Frankopana) u hrvatskoj povijesti", napisali su o svom izletu na Facebook profilu škole te dodali da su prošetali i uz jezero Brodić u Brinju. Razgledavanje je vodila bivša zaposlenica škole Mirjana Javor s Danijelom Dasović Vranić iz Turističke zajednice općine Brinje.
Još malo fotografija s terenske nastave Brinje / Otočac U Brinju nas je srdačno dočekala naša "počasna" (bivša)... Objavljuje Srednja Škola Plitvička JezeraPonedjeljak, 29. ožujka 2021.
U Otočcu, gdje su snimili ostatak fotografija, dočekala ih je vlasnica book cafea Paradiso, Tamara Jurković. "U ovom se okupljalištu ljubitelja dobre knjige inače održavaju književne večeri pa svoje radove prezentiraju kolumnisti, blogeri, književnici, svećenici, liječnici, regionalni autori i uspješni poduzetnici", napisali su na Facebooku te dodali da im je Jurković pokazala kolačiće u obliku slova glagoljice nazvane "glagoljačići", koje rade članovi Kulturne udruge Baštinica. Vlada je na prijedlog Ministarstva kulture i medija 2021. godinu proglasila Godinom čitanja. Riječ je o realizaciji Akcijskog plana Nacionalne strategije poticanja čitanja koji je usvojen 2017. godine.
25. travanj 2024 00:53