StoryEditor

GOOGLE Predstavljen novi program umjetne inteligencije koji će odgovarati na složene teme

Koristite program da biste objasnili nova otkrića NASA-inog svemirskog teleskopa

09/02/2023 u 19:57 h
14752
Pexels

Google bi uskoro trebao "izbaciti" novu uslugu umjetne inteligencije pod nazivom Bard. Riječ je o zasad eksperimentalnom programu koji radi tako da odgovara na korisnička pitanja i objašnjava odgovore, i to pomoću sakupljanja podataka s interneta, stoji na službenoj stranici Googlea. 

"Koristite Bard da pojednostavite složene teme, poput objašnjavanja novih otkrića NASA-inog svemirskog teleskopa devetogodišnjaku", piše Google.

Bard bi tako mogao postati konkurencija ChatGPT-u, popularnom programu koji može odgovarati na složena pitanja, čak i pisati sastavke, a znanstvenik Ivan Židov je dokazao da može riješiti i maturu iz hrvatskog

ChatGPT lansirala je tvrtka OpenAI u studenom prošle godine, ali za razliku od Barda, ne može uzimati informacije s weba, pojašnjava Business Today. Chat GPT ima vlastitu bazu koja uključuje podatke generirane do 2021., dok Bard sve preuzima s interneta u realnom vremenu. Iz toga razloga, očekuje se da bi Bard mogao davati potpunije odgovore. 

Google već godinama radi na razvijanju umjetne inteligencije pri čemu ističe da njihove tehnologije stvaraju "potpuno nove načine za interakciju s informacijama, od jezika i slika do videa i zvuka".

Vezani članci
23. travanj 2024 12:35