The Messengers jedini su glazbeni sastav na našim područjima koji već sedamnaest godina njeguje gospel i negro spiritual glazbu. Iako ovaj glazbeni žanr nije toliko poznat i raširen u Hrvatskoj, ovaj glazbeni sastav sustavno radi na prenošenju poruke koju nosi crnačka duhovna glazba – ritam, prekrasna melodija i snažna harmonija. Svoju radosnu vijest šire i dalje, ovaj put skoro pa ‘punoljetnim’ koncertom u povodu svog 17. rođendana, u nedjelju 26. siječnja u Jazz & Cabaret clubu Kontesa.

Sama ideja formiranja sastava dolazi od osnivača i voditelja Matije Škvorca.

“Jednom prilikom otišao sam na koncert slovenskog sastava New Swing Quartet koji me jednostavno oduševio. Znao sam da ovako nešto moram prenijeti na naše područje. Nakon nekog vremena, uspio sam pronaći dovoljno članova, većinu njih iz mog drugog zbora Maranatha, i tako je sve to krenuo”, rekao je Matija.

“The Messengers su mješoviti sastav, odnosno u sastavu su zajedno muški i ženski glasovi”, naglasio je Škvorc te naveo da ih baš to razlikuje od svih ostalih gospel ansambala. Svakako je važno dodati da u posljednje vrijeme svojem repertoaru dodaju i jazz pjesme, što dodatno pridonosi njihovoj prepoznatljivosti. Naravno, sve to rezultat je, kako kaže Škvorc, višegodišnje prakse i nevjerojatne upornosti. Od početaka im je pravilo – ili kvalitetno, ili nikako!

Tijekom svoje dugogodišnje karijere izdali su čak tri nosača zvuka, od kojih je posljednji izašao prošle godine. Što se još može očekivati od ovog vrhunskog ansambla? Škvorc dodaje kako se u budućnosti možemo veseliti i novom božićnom albumu, a do tada svi mogu uživati u soundtracku koji su nedavno napravili za film Glas.