Foto: Pixabay

Grad Wuhan, mjesto iz kojeg je krenula pandemija koronavirusa, učenicima viših razreda srednjih škola dozvolio je polaganje prijemnih ispita potrebnih za upis na fakultete. Kineski učenici se, uz zaštitne maske te socijalno distanciranje, vraćaju u školske klupe, dok povratak učenika nižih razreda nije potvrđen, prenosi Hina.

Toplinskim skenerima provjeravat će se temperatura svakoga tko ulazi kroz školska vrata. Škole su rasporedile svoje stolove i organizirale manje razrede tako da svi učenici mogu sjediti pojedinačno na propisanoj udaljenosti. Prije polaska u školu, osoblje i studenti obvezni su provesti testiranje na koronavirus. Na jednoj kineskoj platformi učenici su podijelili zadovoljstvo odlaska u škole, koje su im nekoliko mjeseci bilo nedostupne.

Stanovnici grada Wuhana od siječnja su u karanteni, a od srijede su prijavljena tek dva novozaražena slučaja i 20 novih asimptomatskih slučajeva. Prema podacima koje su podijelili iz državne zdravstvene komisije, ukupno je 82.883 zaraženih i 4633 umrlih.

Posljednjih nekoliko mjeseci broj zaraženih smanjio se u cijeloj zemlji, a čeka se i otvaranje mnogih turističkih atrakcija, poput šangajskog Disneylanda. Strancima je i dalje zabranjen ulazak u zemlju zbog suzbijanja zaraze, a obavezna je i karantena u trajanju od 14 dana za sve koji se vraćaju u zemlju.