StoryEditor

GRAND PRIX ZAGREB OPEN Hrvatski predstavnici osvojili četiri medalje

07/02/2023 u 07:37 h
14744
PEXELS

Hrvatski hrvači osvojili su četiri medalje, tri bronce i srebro na ovogodišnjem Grand Prix Zagreb Openu, prenose Sportske novosti. Ovo je bilo deseto izdanje hrvačkog natjecanja, a gledatelji su na turniru gledali najbolje svjetske i domaće hrvače i hrvačice.

Naši sportaši postigli su veliki uspjeh na turniru s ukupno četiri osvojene medalje, a prvenstvo su okončali na 15. mjestu u poretku osvajača medalja. Ivan Lizatović, Ivan Huklek i Iva Gerić osvojili su medalje brončanog sjaja.

Svi hrvatski predstavnici u muškoj konkurenciji hrvali su grčko-rimskim stilom. Lizatović se natjecao u kategoriji do 63 kilograma, a Huklek u kategoriji do 87 kilograma. Predstavnica u ženskoj kategoriji Iva Gerić natjecala se u hrvanju slobodnim stilom i postigla odličan rezultat osvajanjem bronce.

Srebro je izborio Filip Šačić u kategoriji do 82 kilograma. Šačić je u polufinalnoj borbi sjajno pobijedio Mađara Petera Doemoka bodovnom razlikom 8:0. U finalu je ipak hrvatski predstavnik izgubio od Iranca Alireza Mohmadipianija razlikom 1:3.

"I lani sam bio u finalu ovog turnira a tada sam izgubio od trećeplasiranog s posljednjeg Svjetskog prvenstva, Ukrajinca Filčakova. Isto je bio rezultat 1:3. U ovom finalu sam se dobro branio u parteru i kada sam pomislio da će nas sudac dići on me okrenuo", rekao je Šačić za Večernji list. 

Ipak, dodao je da je itekako zadovoljan svojim nastupom te da se želi pokazati i na Prvenstvu Europe koje će se u travnju održati u zagrebačkoj Areni. 

05. svibanj 2024 06:57