Hrvatska Glazbena Mladež (HGM) i ove godine organizira Međunarodni Kulturni Centar U Grožnjanu (MKC Grožnjan). Ove godine, od svibnja do listopada, u programu Međunarodnog kulturnog centra Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu održavati će se radionice, seminari i simpoziji iz područja glazbe, plesa, filma, glume, likovne umjetnosti, arhitekture i seminara iz područja civilnog društva (primjerice “Ljetna jazz škola”, “Croatia Drum Camp”, Ljetna pijanistička škola…). U okviru ciklusa pod nazivom Grožnjansko glazbeno ljeto održat će se više od 50 koncerata te međunarodni jazz festival.

MKC Grožnjan iza sebe ima već 49 godina tradicije, s 23.000 mladih polaznika i njihovih mentora iz 90 zemalja

Programe vode međunarodno istaknuti profesori (poput  Monike Leskovar, Pedje Mužijević, Tezuke Takahara, Ljerke Očić i Katarine Krpan), a polaznici dolaze iz mnogih zemalja svijeta (poput Japana, SAD-a, Libanona, Švedske…).

Sam MKC Grožnjan iza sebe ima već 49 godina tradicije, s 23.000 mladih polaznika i njihovih mentora iz 90 zemalja, dok grad Grožnjan, osim predivne stare arhitekture i prirode, ima međunarodno priznat status grada umjetnika.

U Hrvatskoj danas gotovo da nema ni jednog glazbenika koji tijekom svog školovanja i profesionalnog rada barem jedanput nije bio vezan za Kulturni centar u Grožnjanu, dok je i nemali broj onih koji su kao mladi dolazili kao polaznici, a kasnijih godina kao mentori.