“Hanibal podzemni” naziv je prvog javnog ispita u obliku kazališne predstave koji će danas imati student Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu Christian Jalžečić. Jučer je bila otvorena generalna proba, a Christian poziva sve prijatelje i poznanike, a i ljubitelje umjetnosti da mu se pridruže večeras u 20 sati na sceni Akademije, koja se nalazi u prostorima ADU, i pruže podršku, a ulaz na predstavu je besplatan.

Iako je ova predstava njegovo prvo izvođenje svoga rada na Akademiji, on je već stekao bogato iskustvo u kreiranju predstava i prije samog upisa. Tako je Christian već napravio čak sedam predstava koje su imale veliki odaziv, a publika je bila i više nego zadovoljna, ali priznaje da mu je ova posebno draga. Otkriva i zašto.

“Predstava je to koja govori o pohlepi, malim ljudima dovedenih do ruba egzistencije, kojima se otvara prilika da imaju sve što požele u životu. No, njima nije nikada dovoljno i tu se otvara mračna strana pohlepe, iz svakog lika izlaze njegovi vlastiti mrakovi koji se i kriju u nama samima. Predstava govori o mogućnostima i odabirima, prožeta je crnim humorom i aktualnim duhovitostima”, opisuje on ukratko  predstavu, koju je stvarao protekla dva mjeseca.

Njegova su očekivanja skromna i nada se samo da će se publika s glumcima povezati tako što će se smijati, plakati i dobiti uvid u crne strane njihovog karaktera.