Foto: Patricija Turkalj / GLOBAL

Nova trgovina posvećena jednom od najpoznatijih čarobnjaka na svijetu, Harryju Potteru, svoja vrata otvorit će 3. lipnja u New Yorku. Bit će to najveća Harry Potter trgovina na svijetu, a sadržavat će različite predmete iz serijala “Harry Potter” i “Čudesne zvijeri i gdje ih naći”.

Na tri kata bit će smješteno 15 tematskih kolekcija iz čarobnjačkog svijeta. Osim predmeta iz filmova, poput originalnih čarobnih štapića glavnih junaka, Harryjeve metle, zlatne zvrčke te dnevnika Toma Riddlea, u trgovini će biti moguće napraviti i personalizirani čarobni štapić ili ogrtač jednog od domova u Hogwartsu. Moći će se isprobati slatkiši poput čokoladne žabe i Bertie Bott’s Every Flavour Beans bombona. Zahvaljujući virtualnoj stvarnosti obožavatelji će imati priliku otputovati u Hogwarts i preletjeti rijeku Temzu metlom, a u prostoru trgovine uz to će se nalaziti i galerija, koja će prikazivati Harryjevo pismo i primjerke čarobnjačkih novina Daily Prophet.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Harry Potter Store New York (@harrypotterny)

“Teško je životno razdoblje, ali otvaranjem Harry Potter trgovine u srcu New Yorka radujemo se što ćemo vratiti barem malo čarolije”, za EW rekao je Karl Durrant, direktor međunarodne maloprodaje studija Warner Bros., koji stoji iza produkcije filmova i pokretanja trgovine.

Iako će biti najveća, trgovina u New Yorku nije prva trgovina u svijetu posvećena poznatom čarobnjaku. U Londonu se nalazi trgovina na poznatoj platformi 9¾ na željezničkoj stanici King’s Cross, a moguće je posjetiti i trgovinu na setu na kojem su se snimali filmovi. Čarobnjački predmeti također su dostupni u drugim različitim trgovinama diljem svijeta.

Popularnost Harryja Pottera, čiji prvi filmski nastavak “Harry Potter i kamen mudraca” ove godine obilježava 20 godina od izlaska, ne jenjava, a u Zagrebu je nedavno otvorena i izložba književnih izdanja Harry Pottera iz različitih dijelova svijeta.