Foto: Pexels

Kate Middleton, vojvotkinja od Cambridgea, iskoristila je moć fotografije da bi ostavila dugoročni zapis o pandemiji koronavirusa. Kao rezultat toga, uskoro će izaći knjiga “Hold Still: A Portrait of Our Nation in 2020.”, u kojoj će biti prikazano 100 odabranih portreta, piše Daily Mail.

U dolasku do cilja pomogla joj je javnost Velike Britanije koja je poslala više od 31.000 fotografija na kojima su zabilježeni trenutci iz lockdowna. Knjiga će izaći 7. svibnja, točno godinu dana nakon početka projekta. Novac prikupljen od prodaje knjige ići će u dobrotvorne svrhe, stoji na portalu američkog Harper’s Bazaara. Tako će 50 posto neto prihoda dobiti Nacionalna galerija portreta za nastavak obrazovanja zajednice različitim programima širom Velike Britanije. Ostatak prihoda dobit će vodeća dobrotvorna organizacija za mentalno zdravlje “Mind”.

Osim negativnih iskustava, vojvotkinja je naglasila da će knjiga prikazati i sve ono pozitivno što se dogodilo dok je zemlja bila “zaključana”. U knjizi je prikazan i portret vojvotkinje od Cambridgea, čiji je autor fotograf Matt Porteous. Na fotografiji je Kate u crvenom džemperu s fotoaparatom u ruci, a nalazi se u vrtu svog doma u Ammer Hallu. U projektu “Hold Still” nisu prikazane fotografije drugih članova kraljevske obitelji.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Royal Families (@coutureandroyals)

“Predane fotografije pomogle su stvoriti objedinjujući i katarzičan portret života u zatvoru”, prokomentirao je ravnatelj Nacionalne galerije portreta dr. Nicholas Cullinan.