StoryEditor

HRVATSKA NA SVJETSKOM Dalić objavio prvi popis za Katar, zbog ozljede otpao Kalinić

Izbornik će 9. studenoga objaviti konačni popis kandidata za Svjetsko prvenstvo na kojem se može naći između 23 i 26 igrača

01/11/2022 u 07:24 h
9484
SANJIN STRUKIC/PIXSELL

Tjedan dana nakon što je odlučio koji se će igrači naći na širem popisu, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je širi popis kandidata za Svjetsko prvenstvo u Kataru na kojem se nalazi 34 igrača, stoji na službenim stranicama Hrvatskog nogometnog saveza .

Završni popis izbornik Dalić mora poslati 14. studenoga, a pet dana prije toga, u srijedu 9. studenoga, na konferenciji za medije objavit će konačni popis kandidata za završnu smotru. Imajući na umu da se na tom popisu može naći između 23 i 26 igrača, jasno je da neće svi s popisa ići u Katar.

Na popisu se nalazi jedno ime manje od predviđenih 35 igrača, Hajdukov vratar i kapetan Lovre Kalinić ozlijedio se u nedjeljnoj utakmici protiv Lokomotive. Pregled magnetskom rezonancom potvrdio je da je Kalinić ozlijedio koljeno te će morati propustiti završnu smotru, na što je izbornik Dalić izjavio:

"Taj nesretni događaj potvrđuje da je u ovom trenutku najvažnije zdravlje igrača te možemo samo poželjeti da do okupljanja više nemamo vijesti vezanih za ozljede", kazao je Dalić te poručio da ga veseli trenutno stanje u reprezentaciji.

"Na ovom širem popisu su 34 igrača kako bismo imali dovoljno opcija u slučaju bilo kakvih nepredviđenih situacija. Raduje me što je velik broj igrača u dobroj formi i što većina kandidata ima dobru minutažu. Vjerujem da će svi maksimalno iskoristiti naredna dva tjedna kako bi u optimalnom stanju dočekali okupljanje kojem se svi iznimno radujemo", zaključio je srebrni izbornik.

Od 34 igrača na popisu, osam njih dolazi iz Hrvatske nogometne lige. Šest igrača je Dinamovih (Livaković, Šutalo, Mišić, Ivanušec, Oršić, Petković) i po jedan Hajdukov (Livaja) i Rijekin (Labrović).

Vezani članci
29. travanj 2024 07:48