Foto: YouTube screenshot

Nakon velikih zdravstvenih problema koji su počeli 2018. godine, bitku s bolešću u 66. godini života izgubio je Branko Cikatić, legendarni hrvatski borac. On je ostao upamćen kao osvajač prvog K-1 World Grand Prix turnira 1993. godine, kada je kao 38-godišnjak u finalu pobijedio Ernesta Hoosta, kasnije četverostrukog osvajača ovog natjecanja. Isti je turnir još samo jednom uspio osvojiti Hrvat, i to Mirko Filipović, koji je 2012. izjavio kako je to kruna njegove karijere.

Prije dvije godine Cikatić je hospitaliziran zbog bolova u nogama, nakon čega se njegovo stanje samo pogoršavalo. Dobio je plućnu emboliju, potom i sepsu, a nakon svega je obolio i od Parkinsonove bolesti. Posljednjih nekoliko mjeseci proveo je u svom domu u Solinu, ali nažalost nije uspio dobiti bitku protiv ove zloćudne bolesti.

Poznat po svojim sjajnim borilačkim vještinama, Cikatić je bio borac kojemu su se divile brojne legende, među kojima se nalaze i Jean-Claude Van Damme i Chuck Norris. Osvajao je razne turnire tijekom godina i tako je svoje ime upisao u borilačke legende. Nažalost, borba s bolešću bila je jedna od njegovih rijetkih u kojima nije uspio pobijediti.