Elena Brumini i Adalbert Turner-Juci, svestrani izvođači koje publika dobro poznaje iz velikih kazališnih hitova i mjuzikala, uskoro će na pozornice stati s novim “žestokim” glazbeno-scenskim uprizorenjem koje posebno apelira na mlađu publiku.

Naime, u srijedu 19. prosinca 2018. premijerno će izvesti rock mjuzikl “Mikrofoni”, nastao prema motivima drama “Stolice” i “Ćelava pjevačica” Eugenea Ionasca. Premijerna izvedba u prostorijama Medley Teatra bit će samo za uzvanike, no publika može očekivati da će kroz cijelu 2019. ovaj po mnogočemu jedinstven mjuzikl stizati na pozornice i u klubove diljem Hrvatske.

Autori mjuzikla su Igor Weidlich kao libretist i Trpimir Jerković kao skladatelj, a namjera je baš kao i u dosadašnjim projektima Medley Teatra – doprijeti do mlađe publike klasičnim djelima književnosti izvedenima na drukčiji način. U ovom slučaju, kazalište će se nerijetko “seliti” u prostore klubova gdje će pričati poznatu Ionescovu priču kroz atmosferu koncerta u “prirodnom” okruženju.

Producenti mjuzikla su Medley Teatar i B GLAD Produkcija, a projekt je podržao i Grad Zagreb.