Foto: Pexels

Iron Maiden, planetarno popularne ikone metal glazbe, potvrdile su Zagreb kao jednu od postaja na svojoj turneji “Legacy Of The Beast”. Koncert u Areni Zagreb najavljen je za 7. lipnja 2021., a kao predgrupa će nastupiti njemački metal sastav Lord Of The Lost, stoji na službenim stranicama grupe.

Obožavatelji u iščekivanju

Iako se informacije o cijeni i količini dostupnih ulaznica još ne znaju, među obožavateljima se o tome naveliko razgovara.

“Cijena ulaznica do 400 ili 500 kuna mi je prihvatljiva i vjerujem da ona ni neće biti viša od toga. Ovisno o potražnji, procijenit ću hoću li ulaznice kupiti odmah ili kasnije”, odlučila je obožavateljica Gabriela Macukić.

Kultni britanski sastav osnovan je 1975. godine, a osnovao ga je basist Steve Harris. Iako su prvi album pod nazivom “Iron Maiden” izdali tek 1980. godine, sastav je nakon njega gotovo neprekidno nizao albume, a danas ih broji ukupno 25. U Hrvatskoj su dosad održali čak šest koncerata. Prvi je održan 1986. u zagrebačkom Domu sportova. Slijedili su stadion Radnik u Velikoj Gorici 2003., splitski Poljud 2008., zagrebačka Arena 2013., Spaladium Arena u Splitu 2016. te ponovno Arena Zagreb 2018. godine.

Obožavatelji su vijest o koncertu svoje omiljene grupe dočekali s uzbuđenjem.

“Kada sam vidio objavu o koncertu 2021. godine, bio sam sretan i odlučio da ću na njega definitivno ići”, rekao je student Lucijan Krušelj, veliki obožavatelj sastava. Prisjetio se i iskustva s prošlog koncerta, održanog 2018. godine.

“Za mene je to bio jedan od najboljih i najvažnijih dana u toj godini. Bend je ispunio sva moja očekivanja. Glavni vokalist rekao je da smo jedna od najboljih publika kojima su dosad svirali”, rekao je Lucijan. S Lucijanom se slaže i Luka Janković kojem je koncert 2018. bio prva prilika da svoj omiljeni sastav sluša uživo.

“Koncert je odrađen maestralno. Atmosfera je bila nezaboravna, a vjerujem da će 2021. biti još i bolja”, očekuje Luka.

“Posebno drago mi je bilo kada nam je pjevač Bruce Dickinson čestitao na osvojenom drugom mjestu na Svjetskom prvenstvu u nogometu, iako smo s njega izbacili njegovu Englesku”, prisjeća se Gabriela.

Budući da je sastav svoje obožavatelje dosadašnjim nastupima navikao na visoki standard, očekivanja od koncerta su velika. Svo troje obožavatelja Iron Maidena broji dane do najavljenog koncerta i nadaju se da njihovo veselje neće uništiti pandemija COVID-19 virusa.

“Iron Maiden je najavom koncertne turneje poslao jasnu i snažnu poruku nama obožavateljima, a to je da ih ništa neće zaustaviti u namjeri da održe koncert i unesu radost u naše živote nakon tmurnih mjeseci života bez koncerata i zabave”, ističe Luka Janković.