Foto: Promo

Već šestu godinu za redom u Kinu Forum, u sklopu Studentskog doma Stjepan Radić, organizira se TEDxUniversityofZagreb. Riječ je o cjelodnevnoj konferenciji TEDx govora kojoj je cilj okupiti mlade željne inspirativnih priča iz svijeta znanosti, biznisa, održivog razvoja i drugih različitih grana.

Ove godine, zanimljivim nazivom događaja “UpToYou” nastoji se ukazati na to da je pravo vrijeme za ostvarivanje ciljeva upravo sada, čime se poseban naglasak stavlja na mlade ljude na početku karijera. Griješiti je normalno, ali je važno naučiti iz tih grešaka te dalje napredovati. Sudionici će tako imati priliku iz prve ruke čuti savjete kako izvući najbolje iz sebe.

U zagrebačkom središtu studentskog života 15. lipnja osam TEDx govornika u zadanom vremenskom okviru od 18 minuta nastojat će prenijeti svoje glavne misli, poruke i koncepte iz spomenutih područja.

Najavljeni prvi govornici

Prva najavljena govornica, Ana Robb, govorit će o realiziranju svoje ideje o zaustavljanju dotoka jednokratne plastike na primjeru hrvatskog otoka Zlarina. Zajedno sa svojim timom pobijedila je na Adriatic Plastic Challengeu projektom “Zlarin-bez plastike”, a uz to ona je među prvima koji su implementirali plastic free school projekt u Parizu.

Ljubitelje društvenih znanosti privući će tema partnerskih odnosa druge najavljene govornice, profesorice Željke Kamenov s Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Već deset godina proučava partnerske odnose te je imala priliku gostovati i na University of Texas u SAD-u. Prema njezinim riječima, partnerski se odnosi ne mogu usporediti niti s jednim područjem psihologije.

Sljedeći najavljeni govornik, Luka Grgar, sudionicima će ispričati što znači uzeti život u svoje ruke kad zdravlje nastrada. Naime, ovaj mladi student medicine i nagrađivani inovator došao je na ideju izrade jednokratnog hidrofilnog urinarnog katetera u kompletu s antiseptičkim sredstvom. Inspiriralo ga je vlastito iskustvo gubitka jednog bubrega s deset mjeseci života.

Samo za najkreativnije

Budući da je događaj osmišljen kao upoznavanje i povezivanje s govornicima i organizatorima, u prodaji će se naći ograničen broj ulaznica, njih 100. Da bi mogli prisustvovati, zainteresirani će u kratkom upitniku trebati objasniti na koji način bi im TEDx bio koristan na putu prema ostvarenju svojih ciljeva.

U proteklih pet godina na TEDxUniversityofZagreb sudjelovalo je više od 50 govornika čiji su govori prevedeni na više od 100 jezika. S tako velikom dostupnošću dosežu više od 200.000 pregleda na društvenim mrežama.

Prijave su u tijeku, a mjesta za ovaj događaj nestaju neočekivanom brzinom. Za više informacija posjetite Facebook i Instagram profile TEDxUniversityofZagreb.