Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Uoči blagdana Svih Svetih, na službenim stranicama ZET-a  objavljena je vijest o privremenoj blagdanskoj regulaciji javnog prijevoza u Zagrebu. Na dan Svih Svetih u petak, 1. studenoga, u prometu će se primjenjivati nedjeljni vozni red, ali će na tramvajskim linijama 4, 6, 7, 8, 11, 12, 14 i 17 prometovati veći broj tramvaja u odnosu na uobičajeni nedjeljni raspored. ZET je također najavio i uspostavljanje izvanrednih autobusnih linija, koje će za sve putnike tog dana biti besplatne.

Izvanredne autobusne linije

Izvanredne autobusne linije koje će biti uvedene kretat će se na relacijama: Kaptol – Mirogoj, Kaptol – Mirogoj – Krematorij, Kvaternikov trg – Srebrnjak, Dubrava – Miroševac, Dubec – Markovo Polje i Podsused-centar – Poljanica – Gornja Bistra.

Autobusne linije Kaptol – Mirogoj i Kaptol – Mirogoj – Krematorij bit će dostupne od 8 do 21 sat, a autobusi će polaziti nakon popunjenja, bez usputnog zaustavljanja na stajalištima redovnih linija. Putnici će se u autobuse moći ukrcati na ulaznim stajalištima redovnih autobusnih linija. U istom razdoblju bit će dostupna i linija 297 Kvaternikov trg – Srebrnjak, a putnici će se na tu liniju moći ukrcati na peronu linije 201 Kaptol – Kvaternikov trg.

U razdoblju od 8 do 20 sati putnici će se moći voziti izvanrednim autobusnim linijama 299 Dubrava – Miroševac i 298 Dubec – Markovo Polje. Autobusna linija 177 Črnomerec – Poljanica – Gornja Bistra bit će pojačana izvanrednom autobusnom linijom 198 Podsused centar – Poljanica – Gornja Bistra s polascima svakih 90 minuta.

Kako bi se olakšao prelazak putnika iz tramvaja na autobusne linije terminala Kaptol, uspostavit će se dodatno tramvajsko stajalište u Ilici.

Sve dodatne informacije o promjenama autobusnih i tramvajskih trasa te o prestanku prometovanja pojedinih tramvajskih ili autobusnih linija možete pronaći na službenim stranicama ZET-a.