Foto: Pexels

Biografski film s igranim elementima o nogometnom majstoru Zlatanu Ibrahimoviću premijerno će biti prikazan u jesen iduće godine, piše talijanski MilanNews. Film je napravljen po uzoru na biografsku knjigu “Ja sam Zlatan Ibrahimović” pod autorstvom švedskog novinara Davida Lagercrantza, u suradnji s nogometašem čije ime stoji u naslovu.

Više od nogometaša

Talijanska tvrtka za filmsku produkciju Lucky Red pobrinut će se za distribuciju filma, a u scenariju Jakoba Beckmana i Jensa Sjogrena naslovnog će lika glumiti dva različita glumca. Dominic Barjaktari Andersson imat će ulogu Ibrahimovića u dječačkoj dobi, dok će talijanska utjeloviti njegov lik od 17 godine života, prenosi portal Sempre Milan.

“Ibrahimović je mnogo više od nogometaša. On je čisti lider i legendarna ikona, a osobine koje posjeduje specifične su i neponovljive”, izjavio je producent Andrea Occhipinti za MilanNews, koji je siguran da Ibrahimovićeva životna priča predstavlja sjajan materijal za kinematografiju.

Nije ovo prvi put da je sjajni Šveđanin glavna tema izvan nogometnih travnjaka. Knjiga prema kojoj je rađen scenarij službeno je izdana 2012. godine. Djelo prati običnog uličnog dječaka odraslog u zloglasnom imigrantskom predgrađu koji uspijeva postati atraktivna nogometna priča, čiji završetak još nije obilježen.

Bogata karijera

Sempremilan prenosi da će, u sportskom kontekstu, film isticati početak Ibrahimovićeve karijere i transfer u amsterdamski Ajax, a u glavnom će se gradu Nizozemske i dovršiti snimanje započeto u Malmöu. Spomenuti prvoligaš nizozemske Eredivisie nogometne lige bio je Ibrahimovićeva odskočna daska koja ga je lansirala u najprestižnije svjetske klubove.

Tako se 39-godišnjak može pohvaliti nastupima za Juventus, Inter, Barcelonu, Milan, Paris Saint-Germain i Manchester United. Potpis za američki LA Galaxy bio je nagovještaj završetka “Ibrinih” nastupa za elitne europske klubove, ali početkom ove godine legendarni nogometaš vratio se u Milan. Rossoneri se trenutno nalaze na prvom mjestu talijanske Serije A ponajviše zaslugom nevjerojatnog Šveđanina čije su godine, barem u slučaju prosječnog nogometaša, odavno nadmašile brojku zrelu za mirovinu.

Da Ibrahimović nije prosječan igrač govori 52 individualna i ekipna trofeja koje je ponajbolji centarfor ikada podigao. Čak 11 puta bio je proglašen najboljim nogometašem Švedske, od čega osam puta u nizu. Ipak, kao kruna ikonske karijere nedostaje mu trofej Lige Prvaka.