Foto: Facebook

Pas Koda, koji je inače vlasništvo Željke Bašić iz Zagreba, nestao je prije četiri godine iz hotela za pse u Dugom Selu. Njegova vlasnica od tada ga neprestano pokušava pronaći, a osnovala je i grupu na Facebooku da bi što više ljudi čulo za Kodinu priču.

Ovaj rodezijski gonič nestao je kada je imao samo jednu godinu, a o njegovom nestanku navodno nitko ne zna ništa, čak ni vlasnici spomenutog hotela u kojemu je posljednji put viđen.

Objavljuje Traži se KodaPonedjeljak, 7. rujna 2020.

“Nema što nismo probali, plakati, radio, televizija, novine, Facebook… Ništa nije urodilo plodom. Kontaktirali smo i vidovnjake po preporuci i svi do jednog su rekli da je pas živ, zdrav i kod nekoga. Mi mislimo da Koda nije nikada ni stigao do Zagreba nego je zapeo negdje u okolici Dugog Sela ili može biti bilo gdje u Hrvatskoj. Sve je moguće. Ovim putem još jednom molimo sve ljude za pomoć”, napisala je vlasnica na Facebooku.

Objavljuje Traži se KodaSubota, 17. veljače 2018.

U trenutku nestanka Koda je težio 46 kilograma te je bio visok 64 centimetra u grebenu. Prepoznati se može po bijeloj mrlji u obliku slova Y, koju ima na prsima. Na leđima mu dlaka raste u suprotnom smjeru, kao i svim rodezijskim goničima.

Vlasnica moli da ju se kontaktira putem Facebook profila u slučaju pronalaska, a poštenom nalazniku nudi novčanu nagradu od 8000 kuna.