StoryEditor

JESTE ZA INSPEKTORA REXA? Ministarstvo obrane prodaje pet službenih pasa

Jedna osoba može dati ponudu za više pasa, a ponude će se zaprimati od 12. do 20. travnja

07/04/2023 u 10:37 h
11050
PEXELS

Četiri belgijska i jednog njemačkog ovčara građanima prodaje Ministarstvo obrane Republike Hrvatske (MORH). Javni poziv je objavljen jer Falco, Galla, Harley, Hina i Honey nesposobni za daljnju obuku te ne mogu ostvariti karijeru kao policijski psi. 

Početna cijena za svakog od pasa je 100 eura. Moguće ih je vidjeti uz prethodnu najavu od 11. do 17. travnja od 11 do 12 sati u Dugom Selu. Iz Ministarstva poručuju da jedna osoba može dati ponudu za više službenih pasa, a ponude će se zaprimati od 12. do 20. travnja zaključno do 10 sati. Više informacija dostupno je na poveznici

"Ovakvim pristupom zbrinjavanja svojih službenih pasa Ministarstvo obrane pokazuje koliko nam je važno da svaki službeni pas nastavi svoj životni vijek kao voljeni kućni ljubimac. Određen je i najniži mogući financijski iznos za kupnju psa koji je koordiniran s Hrvatskim kinološkim savezom", rekli su iz MORH-a za Index.

Udruga Prijatelji životinja reagirala je priopćenjem te istaknula da ih je način užasnuo jer je isti kao i onaj na koji održavaju prepoznavanje i prodavanje pronađenih bicikala. Udruga je objasnila i da je MORH dužan psima pronaći provjereni dom ili se o njima brinuti do kraja njihovog života, prenosi eMeđimurje.

Vezani članci
29. travanj 2024 04:01