Foto: Unsplash

Jesy Nelson napustila je britansku pop grupu Little Mix devet godina nakon formiranja benda. Ova odluka potvrđena je mjesec dana nakon što je pjevačica objavila da uzima stanku iz zdravstvenih razloga, prenose strani mediji.

U priopćenju za obožavatelje Nelson je rekla da je provedeno vrijeme u grupi za nju bio najljepši period u životu, ali i da je uzeo danak u njezinom mentalnom zdravlju. U izjavi se prisjetila lijepih trenutaka koje je proživjela s Leigh-Anne Pinnock, Perrie Edwards i Jade Thirlwall te je zahvalila svima koji su joj bili podrška tijekom teškog razdoblja.

“Moram provesti neko vrijeme s osobama koje volim, radeći stvari koje volim”, zaključila je pjevačica.

Britanska glazbenica prošle godine objavila je dokumentarac “Odd one out” u kojem progovara o posljedicama koje je cyberbullying ostavio na nju. Filmom je htjela podignuti razinu svijesti o problemima mentalnog zdravlja.

“Ovo je tužno razdoblje za sve nas, ali u potpunosti podupiremo Jesy”, napisale su članice benda na Instagramu. Poručile su da one još uvijek uživaju u ovom životnom poglavlju te da se vesele predstojećoj turneji.

Little Mix formiran je 2011. godine tijekom emitiranja osme sezone britanskog X-Factora, a u devet godina objavile su šest glazbenih albuma i dva filma. Dokumentarac “Glory days” prikazuje pozadinu istoimene turneje, a “LM5 the tour” prikazuje posljednji koncert u Londonu kojim je zaključena prethodna europska turneja, prenosi BBC.