Foto: Fotosekcija KSET-a

Prvi dan Job Faira prošao je glatko i uz velik interes studenata, a u poslijepodnevnim satima FER-ove hodnike posjetio je i mr. sc. Marko Pavić, ministar rada i mirovinskoga sustava.

“Znam koliko su upravo vještine, koje se na ovom fakultetu podučavaju, važne za tržište rada, a kao ministru rada, izuzetno mi je važno da stvaramo ekonomiju dodane vrijednosti. Upravo u tom smjeru ide ovaj odličan projekt koji spaja studente i poslodavce, i zbog toga dajemo apsolutnu potporu za ovakve programe, i za sve što FER radi po pitanju osposobljavanja naših mladih ljudi za poslove 21. stoljeća”, rekao je ministar Pavić.

Foto: Fotosekcija KSET-a

U četvrtak, drugog dana Job Faira, gužve na hodnicima nisu bile nimalo manje. Osim telekomunikacijskih kompanija, developera računalnih igara, pa čak i vojske, na ovogodišnjem Job Fairu je izlagao i Rasco, tvrtka iz Kalinovca koja se bavi komunalnom upravom.

“Zainteresirani smo za strojare i elektrotehničare. Naš cijeli asortiman radimo od nule i zato nam trebaju upravo ti smjerovi”, objašnjavaju iz tvrtke Rasco. Najviše su ih posjetili studenti FER-a, no i studenti smjerova strojarstva i brodogradnje. Ali Luka, jedan od studenata FER-a, točno je znao što traži.

“Na Job Fair sam došao isključivo zbog Ericssona, jer me zanima to čime se oni bave. Htio bih jednog dana raditi kod njih”, komentira Luka. Dan ranije je sudjelovao i na Ericssonovoj radionici, gdje je brusio svoje znanje i vještine u području IT-a.

Foto: Fotosekcija KSET-a