U četvrtak na Job Fair Meetupu studentima je bilo omogućeno saznati nešto više o tome kako je raditi od doma, a naglasak četvrtog dana ovog događaja bio je na području informacijski i komunikacijskih tehnologija, stoji u priopćenju za medije.

Croatia osiguranje je svojom radionicom …and all that agile otvorilo predzadnji dan Job Fair Meetupa. Ovom radionicom predstavnici Croatia osiguranja pokazali su studentima što su to Scrum i Agile tehnike i kako ih oni mogu primijeniti na svoje projekte.

Nakon Croatia osiguranja, predstavnici Axilisa održali su svoju radionicu o izradi aplikacija VUeJSu, a u popodnevnim satima u Klubu studenata elektrotehnike talkove su održali brojni govornici.

Filip Olujić iz DataBoxa govorio je o svojoj Cloud infrastrukturi koju svakodnevno koriste mnoga poduzeća poput Tele2 i Tokića, a Alen Adanić iz KING ICTu govorio je o svojoj ulozi lead developera i kako izgleda njegov radni dan.

Četvrti dan Job Fair Meetupa završen je panel raspravom na temu COVID-19 i ICT poduzeća u dobra pandemije. Panel raspravu vodila je Tea Jermaniš, stručna suradnica u Centar karijera Fakulteta elektrotehnike i računalstva (FER), predstavnici poduzeća VERTIV, Atos i SofaScore te studentica FER-a, Ena Džanko.

“Očito je da su se ICT poduzeća dobro snašla u doba pandemije uz čak povećanu produktivnost i motivaciju kod nekih zaposlenika”, rekla je Jermaniš te iznijela poruku studentima da u kriznim vremenima i dalje ima prostora za zapošljavanje.