StoryEditor

JOB FAIR MEETUP Srijeda namijenjena ljubiteljima elektronike i ugradbenih programa

Kao svakog dana Job Fair Meetupa održani su talkovi, a predavači su se fokusirali na futurističke teme sadašnjice
Autor:
Tekst: Tamara Riška
22/10/2020 u 19:49 h
job fair meetup
job fair meetupPR
Job Fair Meetup, događaj koji povezuje znanja raznih tehnoloških poduzeća i motiviranih studenata, treći dan okupio je stručnjake i poduzeća s područja elektronike. Dan je započeo radionicom Ive Lukača iz poduzeća Netgen, a sredina tjedna završila je panel raspravom o projektiranju i izradi elektroničkog sklopovlja u Hrvatskoj.

Budućnost u fokusu

Studenti su imali mogućnost saznati kako open source pomaže razvoju developera i to putem praktičnog prikaza mogućeg rješenja problema na javno dostupnim GitHub projektima poduzeća Netgen. Nakon poduzeća Netgen, svoju radionicu je održao Omega software, koji je studente upoznao s principima Domain specific jezika. Kao svakog dana Job Fair Meetupa održani su talkovi, a ovog puta predavači su se fokusirali na futurističke teme sadašnjice. Gosti prvog bloka talkova bili su poduzeća Xylona, GlobalLogica i Greyp Bikesa. Predstavnik Xylona, Gordan Galić, studente je upoznao s pametnim automobilima i njihovom mogućnosti da razumiju svijet oko njih. Nakon Galića, Mario Rotim, predstavnik Global Logica, koristio je sistemsku analizu i njezine alata da bi studentima predstavio autoindustriji. Robert Gotal iz Greyp Bikesa govorio je o budućim planovima za razvoj elektroničkih platformi biciklističkih računala.

Spoj različitih stručnjaka

Nakon prvog bloka talkova, održan je networking gdje je studentima bilo omogućeno upoznavanje s predstavnicima poduzeća. Drugi blok talkova obilježili su Gideon Brothersa i Medtronica. Josip Ćesić iz Gideon Brothersa studentima je pojasnio arhitekturu i strukturu autonomnih robota za samostalno odrađivanje logistike u manufakturi, a Božidar Ferek Petrić iz Medtronica objasnio razvoj IT inženjerstva unutar područja medicine. Panel raspravu o izradi električnog sklopovlja u Hrvatskoj vodio je Lovro Marković s predstavnici poduzeća Greyp Bikes i GlobalLogic te gostima s Fakulteta elektronike i računalstva, prof. dr. sc. Adrijanom Barićem i studentom Androm Žambokom. "Panel je okupio sudionike stručnih, ali zanimljivih profila i pružio sve moguće perspektive na postavljena pitanja gdje smo zajedno mogli čuti međusobna trenutna stanja te to iskoristiti kao povratnu informaciju za daljnji napredak", rekao je Joško Rogulj iz GlobalLogica.
20. travanj 2024 08:56