Foto: PR

Job Fair Meetup događaj je koji povezuje razna tehnološka poduzeća i motivirane studente u svrhu uzajamnog educiranja i stjecanja novih vještina. Organizatori su ispunili pet dana događaja raznim panel raspravama, ‘talkovima’ i radionicama. Događaj će trajati od ponedjeljka, 19. listopada, do petka, 23. listopada 2020. godine u prostorijama Fakulteta elektronike i računalstva (FER) i Kluba studenata elektrotehnike (KSET), stoji na internetskim stranicama JobFair Meetup.

Ponedjeljak u znaku Rimac Automobila

Događaj će otvoriti radionica Rimac Automobila s početkom u 11 sati u prostorijama FER-a. Bivši studenti fakulteta podijelit će iskustva o napretku ugradbenih računalnih sustava u automobilskoj industriji. Nakon Rimac Automobila, slijedi predavanje KONČAR KET-a o SCADA sustavu.

Prostorije KSET-a ispunit će poučni ‘talkovi’ poduzeća Montelektre, Maxtena, DOCK-ING-a, HOPS-a, KONČAR-GIM-a i KONČAR KET-a, s početkom u 14 sati. Poduzeća će se osvrnuti na visoku tehnologiju i tehnologiju budućnosti te na način na koji djeluje središnji živčani sustav elektroenergetskog sustava.

Prvi dan zatvaraju izv. prof. dr. sc. Hrvoje Pandžić s FER-a i predstavnici poduzeća Rimac Automobili panel raspravom o električnim automobilima i o njihovoj budućnosti.

Utorak i IT tehnologija

Podatkovna znanost, računalni vid, mreže i njihova sigurnosti teme su koje će obilježiti utorak. Dan će započeti radionicom Memgrapha u 11 sati na FER-u, koja će studentima pokazati kako koristiti Memgraph program za izvršavanje upita nad graf bazom podataka.

Kasnije, IT tvrtka CROZ upoznat će sudionike radionice kako se putem procesa kontinuirane integracije može olakšati objavljivanje promjena aplikacije koja se razvija.

Radionicu Data science, ‘All-in-one’, koja govori o tehnikama u području podatkovne znanosti održat će Megatrend poslovna rješenje.

Od 14 sati kreće Microblink, RealNetworks i Photomath. Microblink će govoriti o svom projektu ‘Project Manageri’, RealNetworks će objasniti kako oni koriste umjetnu inteligenciju u svojim aplikacijama, a predstavnik Photomatha predstavit će vlastiti put od studenta do iOS koordinatora. Drugu rundu ‘talkova’ vodit će predstavnici poduzeća Nanobit, Memgraph i CROZ.

Zadnji događaj u utorak održat će predstavnici poduzeća Memgraph, Mireo i Microblink u KSET-u s početkom u 18 sati.

U srijedu potraga za poslom

Najvažniji dan za one koji traže poslovne prilike je srijeda. Srijedu će obilježiti teme iz elektrotehnike i ugradbenih programa. Na prvoj radionici Netgena sudionici će imati priliku naučiti kako vlastiti doprinos na razvoju otvorenog koda OS-a može pomoći u osobnom i profesionalnom razvoju.

Poduzeće Omega Software omogućit će i pomoći u stvaranju vlastitog programskog jezika, a u prostorijama KSET-a govorit će se o futurističkim temama današnjice. Govornici koji će sudjelovati na ‘talkovima’ razgovarat će o pametnim automobilima i njihovom načinu razumijevanja svijeta.

Srijeda završava panel raspravom o tome kakva budućnost se može očekivati u projektiranju sklopovlja i istraživanju novih tehnologija u industriji poluvodičkih materijala.

Četvrtak osiguran za ICT poduzeća u doba pandemije

Gosti će se predzadnjeg dana bavit informacijskim i komunikacijskim tehnologijama. Dan će započeti radionicom Croatia osiguranja na kojoj će se razgovarati o ‘Scrum’ i ‘Agile’ tehnikama i njihovoj primjeni. Poduzeće Axilisa pokazat će kako izraditi aplikaciju u VueJSu, što je prilika za upoznavanja načina korištenja JavaScripta. Kasnije popodne, kao i svakog dana, slijede ‘talkovi’.

Dan se zatvara s panel raspravom o današnjem najvećem problemu u svijetu, COVID-u, i o Informacijskim i komunikacijskim (ICT) poduzećima u doba pandemije.

U petak ‘hotalks’ i aplikacije za mobilne uređaje

Zadnji dan idealan je za sve koji se žele baviti područjem tehnologije za razvoj web i mobilnih aplikacija. Prva radionica u danu je radionica Comsysto Replya na kojoj će, služeći se popularnom tehnologijom silicijske doline, pokazati kako složiti korisničko sučelje pomoću gotovih komponenti.

Kasnije će osnovne koncepte ‘React Native’ jezika prikazati poduzeće Ars Future, a novost posljednjeg dana je ‘hotalks’ s početkom u 13 sati u KSET-u.

Posljednja radionica ovogodišnjeg Meetupa i posljednje dvije runde ‘talkova’ održat će poduzeća koja će se bazirati na temama usko povezanim uz ‘software development’ gdje će se moći saznati sve o aplikacijama za Android i iPhone uređaje te o samom radu u nastajanju tih uređaja.

Cijeli događaj organizira se u skladu s trenutno važećim epidemiološkim mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite, naglasili su iz Job Fair Meetupa.

Svi koji žele sudjelovati na Job Fair Meetup, prethodno se trebaju prijaviti na željeni ‘talk’, radionicu ili panel raspravu na internetskoj stranici događaja.