Foto: Karla Andrić

Najveći sajam poslova, koji je na Fakultetu elektotehnike i računarstva okupio 115 poduzeća i više od 2000 studenata u prvom danu, posjetili su i rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras i ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić. Ministar je istaknuo kako je u vrijeme studentskih dana i on bio u organizaciji sajma poslova Job Fair te je izrazio zadovoljstvo jer projekt podržava sveučilišna zajednica.

“Drago mi je vidjeti da se na sajmu predstavlja više od 100 poduzeća. S ponosom gledam ovakve sajmove i njihov razvoj te mi je iznimno drago da se na ovaj način spajaju poslodavci i studenti”, rekao je Pavić.

Sajam poslova Job Fair službeno je otvoren 14. svibnja projekcijom dokumentarnog filma The Cleaners i gostovanjem redatelja Hansa Blocka i Moritza Riesewiecka. Redatelji su istaknuli kako su filmom htjeli odgovoriti na pitanje kako balansirati slobodu govora i sigurnost na društvenim mrežama: “Na početku snimanja pokušali smo uključiti Facebook, Google i Twitter u raspravu, ali frustrirajuće je da tvrtke ne vjeruju da je javna rasprava po tom pitanju nužna. Facebook više nije mreža na kojoj dijelite fotografije s odmora. On je postao politička platforma. Zato odluka o tome što se objavljuje mora pasti na stručnjake, a ne na građane Trećeg svijeta.”

Cilj Job Faira je upoznati studente s mogućnostima zapošljavanja, razvojem karijere u Hrvatskoj i inozemstvu te ih povezati s uspješnim poduzećima. Ove godine čak 115 vodećih tvrtki traži studentske talente, a među njima su Infobip , Rimac Automobili, Five, Nanobit, Infineon, KING ICT Facebook i Microsoft.

Paula Franić, jedna od organizatorica sajma poslova, istaknula je kako Job Fair ove godine bilježi povećan interes poduzeća od čak 20 posto.

“Studenti su u 9 sati već bili na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, tako da i ove godine očekujemo i rast posjetitelja kao i potencijalnih zaposlenja i praksi”, rekla je Franić.

Tijekom dva dana trajanja sajma, studenti imaju priliku posjetiti devet praktičnih radionica na temu tehnologije i razvoja proizvoda, a kroz dvadeset i tri predavanja se mogu upoznati s najuspješnijim projektima poduzeća.

Ponuda poslova i praksi usredotočena je na studente FER-a i srodnih STEM usmjerenih fakulteta, ali i studenti društveno-humanističkih usmjerenja mogu pohraniti životopis u Job Fair bazu i predstaviti se poduzećima.

Sajam poslova Job Fair organiziraju FER, Centar karijera FER-a, Savez studenata FER-a i Klub studenata elektrotehnike. Za više informacija pratite internetsku stranicu Job Faira, Facebook stranicu i Instagram profil.

Global je medijski pokrovitelj Job Faira 2019.