StoryEditor

KLIKNI S FAKSOM! Smotra Sveučilišta u Zagrebu u online obliku

Otvaranje i zatvaranje Smotre prenosit će ekipa TV Studenta s Fakulteta političkih znanosti
Autor:
Global.
02/11/2020 u 09:03 h
Smotra Sveučilišta u Zagrebu
Smotra Sveučilišta u ZagrebuPIXABAY
Ovogodišnja i 25. po redu Smotra Sveučilišta u Zagrebu, zbog epidemiološke situacije, prelazi u online izdanje. Novi moto virtualne Smotre na kojoj će se isto tako nalaziti virtualni štandovi različitih fakulteta i akademija je "Klikni s faksom!", a svoja će virtualna vrata na svojoj web stranici Smotr@ otvoriti 19. studenoga, stoji na službenoj stranici.

Klikom do programa

Ove godine isključivo sudjeluju znanstveno-nastavne, umjetničko-nastavne i druge sastavnice Sveučilišta u Zagrebu. Privatne škole neće sudjelovati. Moći će se pogledati 31 fakultet i tri umjetničke akademije dok će otvaranje i zatvaranje Smotre te predstavljanje fakulteta i akademija prenositi TV Student s Fakulteta političkih znanosti. Trajat će tri dana, do 21. studenoga. Smotr@ se organizira za sve sadašnje i buduće studente kao i za nastavnike koji će se htjeti dodatno informirati o studijima, studentskim poslovima, ugovorima, smještaju ili prehrani. Na web stranici će se nalaziti postavljene virtualne poveznice na kojima će se moći, osim informirati, zabaviti i sudjelovati na online događanjima. Profesorica Sandra Kramar i profesorica Lidija Kos-Stanišić, koja koordinira ovogodišnju Smotru, iznose da neovisno o tome što posjetitelji ne mogu fizički prisustvovati Smotri, da će i dalje biti onih koji će biti zainteresirani "posjetiti" virtualne štandove. "Svjesni smo da posjećenost možda neće biti na razini kao kad se održava Smotra u fizičkom obliku, no vjerujemo da će i digitalni sadržaj biti zanimljiv našim potencijalnim studentima", govore profesorice Kramar i Kos-Stanišić te uvjeravaju da je mogućnost tehničkih poteškoća na stranici iznimno mala.

Dodjela nagrada

Kao i prijašnjih godina, Smotra će osigurati dodjelu nagrade i priznanja za najbolji digitalni nastup, odnosno promociju sastavnice u sklopu digitalnog okruženja. Dio programa koji više neće biti izvediv, a do sada je opravdao interes posjetitelja, jesu aktivnosti umjetničkog tipa koje su, u normalnim uvjetima, svake godine pripremale Akademija dramske umjetnosti, Akademija likovnih umjetnosti i Muzička akademija. Poseban interes pokazivali bi srednjoškolci, a smotru je znalo posjetiti i do 15.000 posjetitelja svih generacija i uzrasta.
19. travanj 2024 00:30