StoryEditor

‘KOLOKVIRAJ LJUBAV‘ Na adventskom sajmu za svačiji budžet, studenti će moći pomoći kolegama u potrebi

Sajam se održava od 2008. godine, a organiziran je po uzoru na velike gradske adventske manifestacije

28/11/2022 u 20:00 h
14374
Pexels

"Kolokviraj ljubav" božićni je sajam humanitarnoga karaktera koji provodi Udruga studenata komunikologije "Agenda" s Fakulteta hrvatskih studija. Sajam će se održati od 12. do 15. prosinca na kampusu Borongaj, a sav prikupljeni novac bit će doniran potrebitom studentu ili studentici s Fakulteta hrvatskih studija ili nekog drugog fakulteta.

Radi se o organiziranom druženje u trajanju od četiri dana sa sadržajima nalik na one s velikih adventskih sajmova. Tako će posjetitelji moći kupiti domaće božićne kolače po niskim cijenama ili kušati razne domaće rakije po cijeni od tri kune. Neizostavni dio svakog adventa je kuhano vino koje će se na sajmu prodavati za pet kuna. 

Predsjednica Udruge Lucia Šiško kaže da će se, osim hrane i pića, na sajmu moći pronaći i sadržaji poput igre winepong, buvljaka, oslikavanja lica, kao i božićni kviz znanja u organizaciji Društva studenata kroatologije "Cassius" s FHS-a. 

"Svake godine oduzimamo stare ili dodajemo nove aktivnosti. Ove ćemo godine organizirati i kutak za karaoke, a nadamo se da ćemo ostvariti i grupno gledanje Svjetskog prvenstva", najavljuje Lucia.

Projekt već 15. godinu za redom potiče zajedništvo i druženje studenata te spremnost i želju za pomaganjem onima u potrebi, ističe Lucia. Sajam je s radom započeo 2008. godine, a službeno nosi naziv "Kolokviraj ljubav" od 2017. godine.

Potpredsjednica Udruge Sarah Viteškić naglašava da je sajam iz godine u godinu sve uspješniji jer je odaziv sve veći, a samim time su i prihodi koji odlaze u humanitarne svrhe izdašniji. Prijašnjih godina zarada sajma je bila oko 8000 kuna, dok je prošle godine oboren rekord sa zaradom od čak 10.000 kuna.

"Uz dobro raspoloženu ekipu i božićni duh atmosfera je uvijek izvrsna i ne sumnjamo da će tako biti i ove godine", kaže Sarah te poziva sve studente sa Sveučilišta da dođu i pomognu oboriti prošlogodišnji rekord.

Vezani članci
26. travanj 2024 08:15