Foto: Pixabay

Najpoznatiji hrvatski League of Legends eSport igrač, Luka “Perkz” Perković, napušta organizaciju G2 Esports, objavili su na službenoj stranici.

Perkz se natjecao za G2 Esports pet godina. U razdoblju od 2015. do 2020. godine, Perkz je postao jedan od najboljih League of Legends igrača te je, prema portalu Dexerto, rekordnih osam puta osvojio titulu EU LCS/LEC i jednu titulu MSI prvaka. Do sada je igrao važnu ulogu u G2 Esports timu tako da fanovi nisu skrivali svoje nezadovoljstvo njegovim odlaskom.

“Luka je živa legenda. Sretno kralju. G2 je tvoj dom, bilo kad”, rekao je Carlos Rodríguez, direktor G2 Esportsa.

Perkz je primjer iz naše regije da se u Hrvatskoj može živjeti od eSporta, a trening je obvezan baš kao i kod sportaša nekih drugih sportova. To često iziskuje mnogo vremena provedenog za računalom kroz dan, stoga je puno teže ostati u zdravoj fizičkoj i mentalnoj formi. Esport natjecanja veća su razina od običnog igranja igrica.

“Ljudi nekad izgore, a moja je tajna da sam uvijek izgoren”, rekao je Perkz u razgovoru za Index.hr 2019., kada je također otkrio da slobodnog vremena nije imao već godinama.