Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Poljski KSW, najveća europska MMA organizacija, zagrebačkoj je publici priskrbio pravi spektakl, s više od 10.000 zainteresiranih posjetitelja. Iako bez svoje najveće zvijezde, hrvatskog borca Roberta Soldića, KSW je oduševio sve prisutne u Areni Zagreb.

U publici su se našla i velika imena borilačkih sportova, kao što je Mirko Filipović koji se obratio svim gledateljima.

“Poseban je to osjećaj. Ja sam tome posvetio svoj život i to je sve što znam i volim raditi. Vrijeme nikom ne oprašta pa tako ni meni. Došlo je vrijeme da se povučem i to je moja definitivna i konačna odluka. A da me trnci prolaze, naravno, kao i svakog puta kad vidim na TV-u ring ili kavez, a kamoli kad uđem u njega”, rekao je Filipović.

Borilačku večer otvorili su Slovenac Lemmy Krušić i Poljak Sebastian Przybysz u bantam kategoriji, u kojoj je Poljak uzeo pobjedu jednoglasnom sudačkom odlukom. Druga borba donijela je okršaj u velter kategoriji. Hrvatski borac Ivica Trušček poražen je od Poljaka Krystaina Kaszubowskog podijeljenom sudačkom odlukom. Trušček je pružio sjajnu borbu i otpor protiv nadolazeće poljske zvijezde unatoč činjenici da je tek jučer doznao da će se boriti umjesto ozlijeđenog Aleksandra Rakasa, koji je ozlijedio stopalo.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U trećoj borbi večeri snage su odmjerili Poljak Roman Szymański i Crnogorac Miloš Janičić. Poljak je zasluženo slavio jednoglasnom sudačkom odlukom, dok je četvrta borba oduševila prepune tribine Arene, kada je hrvatski poluteškaš, Ivan Erslan, za manje od dvije minute nokautirao Španjolca Darwina Rodrigueza.

Peta je borba donijela sudar u srednjoj kategoriji između popularnog srpskog borca Aleksandra “Jokera” Ilića i do sada neporaženog Poljaka Cezaryja Kesika. Iako je publika bila na Ilićevoj strani to mu nije pomoglo te je poražen gušenjem u drugoj rundi. U šestoj borbi je član Cro Cop tima, Dubrovčanin Ante Delija, u teškaškom okršaju bez većih problema porazio Engleza Olija Thompsona tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Sedma borba je donijela susret u pero kategoriji između hrvatskog borca, Filipa Pejića, i Brazilca, Daniela Torresa. Filipu je pobjeda mogla donijeti borbu za naslov, ali jednostavno nije mogao pronaći odgovor na Torresove kretnje te je nakon tri runde bilo jasno da Torres vodi po bodovima i da Brazilac odnosi pobjedu odlukom sudaca. Osma borba donijela je borbu za pojas bantam kategorije. Snage su odmjerili Antun Račić i Damian Stasiak, bivši poljski UFC borac kojemu ovo nije bila prva borba u Zagrebu.

“Ovo mi znači sve na svijetu. 20 godina sam u borilačkom sportu i napravio sam ovaj uspjeh zahvaljujući svim ljudima koji su oko mene, mom timu, mojim prijateljima i ovoj divnoj publici. Ovaj pojas posvećujem svim ljudima koji su uz mene, ali najviše osobi kojoj bi ovo najviše značilo, mom pokojnom ocu”, rekao je Račić, koji je slavio većinskom sudačkom odlukom i postao prvi prvak bantam kategorije u povijesti KSW-a. Time je postao treći Hrvat sa KSW pojasom, nakon Gorana Reljića i Roberta Soldića.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Najočekivaniji susret večeri bila je deveta borba jednog od najpopularnijih i najomiljenijih boraca iz regije, Crnogoraca Vase Bakočevića. Borio se protiv poljskog borca i bivšeg prvaka, Borysa Mankowskog, koji je ga je dobio gušenjem već u prvoj rundi na žalost zagrebačke publike, koja je cijelo vrijeme glasno podržavala crnogorskog borca.

Glavna borba večeri između Erko Juna, bivše bosanskohercegovačke bodybuilding zvijezde, i Poljaka, Mariusza Pudzianowskog, koji je čak pet puta osvajao naslov najjačeg čovjeka na svijetu. U ovom teškaškom obračunu Jun se dobro kretao i pogađao, ali ipak Poljak je uspio doći do pobjede tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

KSW je ovom priredbom u Zagrebu pokazao zašto je najbolja europska MMA organizacija. Zagrebačka publika imala je priliku vidjeti odlične borbe i vrhunsku organizaciju, kao i produkciju sportskog događaja koja se rijetko može vidjeti na ovim prostorima.

“Organizacija je odlična. Od kupnje karata pa sve do hrane i pića koje čija je cijena stvarno pristupačna. Vidjeli smo poznate borce iz cijele regije, sve je bilo na razini. Ako bude prilike, sigurno ću ponovo doći”, za Global je rekao jedan od posjetitelja, Mario Marušić.