StoryEditor

LAKŠE DO SAD-A Hrvatska postala punopravni partner programa Global Entry

Punopravno partnerstvo uslijedilo je nakon što je Hrvatska u listopadu 2021. pristupila američkom programu koji omogućuje bezvizno putovanje do 90 dana

02/04/2023 u 20:06 h
15280
PIXABAY

Hrvatska je uspješno završila sve potrebne preduvjete kako bi postala punopravni partner u programu Global Entry, objavilo je Ministarstvo unutarnjih poslova. Takva je odluka uslijedila nakon što je Hrvatska u listopadu 2021. pristupila američkom programu koji omogućuje bezvizno putovanje do 90 dana, a ovako će Hrvati moći još lakše putovati u Sjedinjene Američke države.

"Današnja objava simbolizira napore i predanost naših zemalja njegovanju odnosa koji olakšavaju trgovinu, ali jednako važno i jačaju našu sigurnost istovremeno pružajući korist našim građanima", rekao je Matthew Davies, visoki dužnosnik CRB-a, američke agencije za carinu i zaštitu granice.

Program Global Entry trenutno broji deset milijuna članova, a svi zainteresirani za turističko ili poslovno putovanje mogu se od danas prijaviti. Službena svečanost povodom ulaska Hrvatske u Global Entry trebala bi se održati u Washingtonu sljedećih tjedana, prenosi Hina.

Vezani članci
27. travanj 2024 09:31