Foto: Promo

Čak 80 predavača iz 23 zemlje te posjetitelje iz 40 zemalja ugostit će ovogodišnji, četvrti po redu LEAP Summit, koji će se održati 29. i 30. ožujka u Plaza Event Centru u Zagrebu. Sudjelovanje je besplatno, a prijave su otvorene do 20. ožujka.

Od Zagreba do Splita u 15 minuta

Ovogodišnji LEAP Summit ugostit će Bibopa Grestu, suosnivača i direktora poduzeća Hyperloop Transportation Technologies. Hyperloop kao koncept prvi je predstavio inovator Elon Musk kao revolucionarni način transporta u budućnosti. Koncept se sastoji od levitirajućih vlakova koji putuju u vakuumskim tunelima, a dostižu brzinu od 1200 kilometra po satu. Tako bi se od Zagreba do Splita ovom tehnologijom moglo stići za samo 15 minuta.

Na Summitu će biti riječi i o digitalnim nomadima čiji broj  u svijetu rapidno raste. Svjetski poznati digitalni nomad Mark van der Heijden proputovao je u zadnjih nekoliko godina više od 27 zemalja radeći digitalne poslove za čak 32 tvrtke, a 2016. pokrenuo je poznatu platformu Wanderbrief za digitalne nomade.

David Timis je pak suosnivač europske platforme European Heroes, koja ističe priče građana u Europskoj uniji koji stvaraju pozitivne promjene. David smatra da je mnogo pozitivnih primjera i heroja svugdje oko nas, no da nisu dovoljno vidljivi. Bit će tu i Terence
Mauri, globalni stručnjak za digitalnu disrupciju i autor svjetski poznatog bestsellera kojega
je Sveučilište Harvard proglasilo “game-changerom”.

LEAP Summit kao središte intelektualaca

Fokus LEAP Summit konferencije je na multidisciplinarne teme koje se bave modernim trendovima, inovacijama, poduzetništvom, digitalnim tehnologijama i različitim inspirativnim temama. Kroz multidisciplinarni pristup LEAP okuplja sudionike iz različitih zemalja svijeta te iz različitih industrija kako bi zajedno razmijenili znanje i raspravili o aktualnim trendovima i izazovima u svijetu.

Uz bogat program, na konferenciji će se održati i poslovni networking za poduzetnike. Budući da na LEAP Summit u Zagreb dolaze poduzetnici iz više od 40 zemalja svijeta networking program je formiran kako bi osigurao kvalitetne poslovne kontakte svim sudionicima koji će im pomoći u razvoju poslovanja, te donijeti prilike za izvoz i nove suradnje.

LEAP Summit konferencija organizira se uz generalno partnerstvo Predstavništva Europske komisije.