Foto: PR

Drugi dan projekta Maraton karijera obilježio je novinar i suosnivač Podcast Inkubatora, Marko Petrak. U online predavanju “Kako pokrenuti vlastiti podcast” Petrak je pričao o svojim počecima, razvitku karijere i potrebnim koracima za osnivanje podcasta, stoji u priopćenju za medije.

Na predavanju, gost je odgovorio na pitanja kao što su “Kako preskočiti sve prepreke na putu prema uspjehu? Kako monetizirati svoj rad i projekt pretvoriti u nešto stabilno i poslovno uspješno? Kako uopće doći do publike?” te je cijelo predavanje oblikovano u nizu savjeta za što bolji i lakši početak pokretanja podcast formata.

“Upravo ta ljudskost, ta neka njihova strana koju nisu vidjeli u nekoj drugoj striktno formalnoj formi osvaja ljude i tajna je uspjeha podcasta“, komentirao je Petrak, prenosi organizator.

Petrak je naglasio tijekom predavanja da su ideja i ustrajnost najvažniji za pokretanje podcasta, a ustrajnost je i često jedan od glavnih razloga za uspjeh.

“Svaki projekt koji je dobar i koji ima dobar potencijal može jedan dan biti monetiziran i mogli biste od njega živjeti, pogotovo zato što se sve danas seli na mrežu i oglašivači sve više i više novaca ulažu u Youtube i online sadržaj, a sve manje u televiziju i novine“, objasnio je Petrak.

Podcast Inkubator je video emisija u kojoj u Petrak s raznim gostima razgovara o aktualnim temama i događanjima. Pokrenut je 2017. godine, a u njemu s Petrakom voditeljski stolac dijele Dea Redžić i Ratko Martinović.