Foto: PR

Na ovogodišnjem online izdanju Maratona karijera, u organizaciji Centra za razvoj mladih (CERM), drugi po redu svoju karijeru predstavit će Marko Petrak, novinar, voditelj Podcast Inkubatora i glavni urednik portala Fight Sitea, stoji u priopćenju za medije. Predavanje će se održati u srijedu, 18. studenog u 16 sati preko Zoom aplikacije.

Petrak će u svojem predavanju pod nazivom “Kako pokrenuti vlastiti podcast” odgovoriti na brojna pitanja o podcastu, opisati kakva je to nova novinarska forma, a za to sve će kao primjer upotrijebiti Podcast Inkubator koji je uspio zaživjeti za razliku od mnogih drugih podcasta.

“Kako preskočiti sve prepreke na putu prema uspjehu? Kako monetizirati svoj rad i projekt pretvoriti u nešto stabilno i poslovno uspješno? Kako uopće doći do publike? Samo su neke teme koje će biti otvorene i obrađene tijekom predavanja ‘Kako pokrenuti vlastiti podcast?'”, najavio je Petrak.

Cilj Maratona karijera jest upoznati studente s uspješnim ljudima iz različitih područja putem predavanja i radionica da bi se studentima pokazalo kakve su mogućnosti tih karijera i koju karijeru oni mogu ostvariti. Također, predavači se u svojim predavanjima vraćaju na fakultet s kojeg su krenuli te predstavljaju put “Od faksa do karijere i natrag”.

Poveznica za praćenje predavanja putem Zoom aplikacije bit će dostupna na društvenim mrežama projekta kao i sve ostale informacije vezane za projekt.

Global je medijski pokrovitelj Maratona karijera.