Ostavljajući iza sebe dva uspješno provedena predavanja, “Maraton karijera” svoje treće predavanje održat će na Filozofskom fakultetu u Zagrebu u četvrtak, 10. svibnja, od 17:30 sati. Očekivan je broj posjetitelja, s obzirom na dosadašnji odaziv, nekoliko desetaka studenata i mladih, a predavanje će održati poznati hrvatski pisac, predavač, kolumnist, nekadašnji televizijski voditelj, motivator, Bruno Šimleša, koji je na tom fakultetu diplomirao sociologiju.

Iznimno poznat po devet knjiga iz područja popularne psihologije i duhovnosti, uspješnost svoga spisateljstva dokazao je i činjenicom da su naslovi njegovih knjiga objavljeni u Sloveniji, Makedoniji, Srbiji i Albaniji, a ukupno je prodao više od 100.000 primjeraka.

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu Šimleša je diplomirao sociologiju 2003. godine

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je sociologiju 2003. godine nakon čega se, osim kao pisac, istaknuo kao voditelj emisije “Svaki dan, dobar dan” na Hrvatskoj televiziji te kao kolumnist Jutarnjeg lista. Udruga Sve za nju 2016. godine dodijelila mu je nagradu VAM zbog pomaganja onkološkim pacijentima i senzibiliziranja javnosti za probleme svih koji se bore s rakom. Godine 2017. Hrvatska udruga za odnose s javnošću nominirala ga je za Komunikatora godine. Šimleša se tijekom karijere istaknuo kao motivator velikog uma koji će imati priliku studente motivirati svojim životnim pričama i velikim brojem iskustava u različitim zanimanjima.

Bruni Šimleši u programu prethodi i radionica Imaš minutu? u organizaciji partnera projekta, HalPeta, koja započinje u 17:30 sati.

Studenti su do sada imali priliku slušati inspirativan govor Tomislava Grubišića (CEO, Degordian) na Fakultetu elektrotehnike i računalstva te politologinju Danijelu Jozić (glavna urednica, Tportal.hr) na Fakultetu političkih znanosti. Cilj je projekta mladima što više približiti priče iz prve ruke o uspješnim iskustvima nakon završenog fakulteta te ih upoznati s izazovima i poteškoćama s kojima bi se mogli susresti u svojoj struci. Više o samome projektu možete pročitati na službenoj Facebook stranici Maraton karijera te portalu Studentski.hr, glavnom medijskom pokrovitelju projekta. Informacije o događaju dostupne su na Facebook eventu.

Global je medijski pokrovitelj Maratona karijera 2018.