Foto: PR

Udruga “Impress” organizira Međunarodni tjedan mladih. Ljetni kamp održava se od 6. do 13. kolovoza i okuplja mlade od 18 do 30 godina iz Hrvatske i Europe. Prijave traju do 21. srpnja, stoji u priopćenju za medije.

Udruga za promicanje pozitivne afirmacije mladih u društvu “Impress” Daruvar 11. godinu zaredom provodi projekt Međunarodni tjedan mladih, a okuplja 50-ak mladih. Ljetni kamp za mlade održava se u ŠRC Kukavica smještenom između Bjelovara i Daruvara. Međunarodni tjedan mladih XI promiče aktivizam mladih u zajednici, potiče na uvažavanje kulturnih različitosti, stavlja naglasak na suradnju mladih i donositelja odluka te pruža priliku mladima da budu ravnopravan partner u suočavanju s globalnim izazovima. Stoga se u sklopu projekta provode edukativne radionice, treninzi jačanja liderskih vještina, sportska natjecanja, kupanje u bazenima, tematske večeri, kao i okrugli stol s donositeljima odluka.

Foto: PR

Ovogodišnji Međunarodni tjedan mladih u fokus stavlja Ciljeve održivog razvoja (SDG) iz Programa Ujedinjenih naroda o održivom razvoju do 2030. godine. UN je kao temu ovogodišnjeg Međunarodnog dana mladih, koji se održava 12. kolovoza, odabrao “Transforming Food Systems: Youth Innovation for Human and Planetary Health” koji se nadovezuju na Ciljeve održivog razvoja.

Za sve sudionike osigurani su smještaj u kompleksu ŠRC Kukavica, prehrana, aktivnosti i svi potrebni materijali, vodstvo iskusnih youth workera, transfer Bjelovar – ŠRC Kukavica – Bjelovar ili Daruvar – ŠRC Kukavica – Daruvar. Jedini trošak za sudionike jest put do Daruvara ili Bjelovara. Prijavnica se nalazi na linku.