Foto: YouTube screenshot

Na sjednici Skupštine Studentskog Zbora smijenjen je predsjednik Zbora Mihovil Mioković. Zbor je na svojem Facebook profilu objavio da je Mioković smijenjen natpolovičnom većinom, od 28 glasova “za” i dva suzdržana, nakon što mu je izglasano nepovjerenje.

Ulogu v.d. predsjednika preuzeo je najstariji član skupštine Marko Mimica, on će na toj poziciji biti do izbora novog predsjednika. Iz SZ-a su poručili kako vjeruju da će novi saziv Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu biti aktivniji u provođenju projekata te transparentniji.

Podsjetimo, Mioković je na osobnom Facebook profilu radi transparentnosti podijelio račune nastale u njegovom mandatu. U računima je vidljivo da je 700.000 kuna potrošeno na raznu računalnu opremu, mobitele, osobne komunikacijske treninge i promotivne materijale.

“Očekivao sam pitanja, to je bila poanta, da javnost zna na što se troši njihov novac. Taj novac su trošili i moji prethodnici, ali odlučio sam da javnost mora znati. Nadam se da će ovo postati praksa, odsad pa nadalje, na svim sveučilištima u Hrvatskoj”, poručio je Mioković jučer tijekom gostovanja na N1 televiziji.