GONG je objavio natječaj za financiranje razvoja najbolje projektne ideje za digitalno rješenje koje će poboljšati sudjelovanje građana u političkim procesima. Naime, time GONG želi unaprijediti sudjelovanje građana u donošenju odluka i komunikacije s donositeljima odluka na lokalnoj, nacionalnoj, regionalnoj, ili razini Europske unije.

Natječaj je objavljen u sklopu YOU4EU projekta, a pobjednik će osvojiti nagradu od 2000 eura za razvoj ideje/koncepta ili sufinanciranje projekta u razvoju. Rok za prijavu projektnih ideja je 15. lipnja 2019.

U projektu YOU4EU – Citizen Participation 2.0 Gong sudjeluje zajedno s Beogradskom otvorenom školom (Srbija) i organizacijama PiNA (Slovenija), Institut Alternativa (Crna Gora) i Access Info Europe (Španjolska).

Na natječaj se mogu prijaviti pojedinci i timovi – studenti, aktivistkinje, građani i inicijative, kao i start-up organizacije i udruge.

Projektne prijave trebaju biti fokusirane na razne inovativne oblike digitalne participacije građana: može se raditi o web alatima, portalima, komunikacijskim platformama, mobilnim aplikacijama, koje mogu ili ne moraju biti fokusirane na specifično područje upravljanja ili procesa donošenja odluka. Rješenje treba doprinijeti  poboljšanju sudjelovanja građana u procesu donošenja odluka, jačanju demokracije, transparentnosti i komunikacije između građana i donositelja odluka na bilo kojoj razini.

Više o natječaju možete pronaći na službenim stranicama GONG-a.