StoryEditor

NAVIJAČKI OKRŠAJ NA SAVI? Dok su policajci čuvali paviljon netko je puštao pjesmu ‘Alkotest‘

Na mjesto događaja stigla je interventna policija s četiri policijska kombija i desetak policajaca

Autor:
Global.
06/12/2021 u 14:09 h
<p>Nakon utakmice eskaliralo u SD Stjepan Radic</p>
Nakon utakmice eskaliralo u SD Stjepan RadicMARISTELA BARIčEVIć/GLOBAL

Nakon sinoćnje utakmice na Maksimiru i pobjede Hajduka nad Dinamom, u Studentskom domu Stjepan Radić navodno je fizički napadnuto nekoliko studenata. Jutarnji list tvrdi da je incident bio povezan s dijelom navijačke skupine Bad Blue Boys koji su, pišu, oko 22 sata upali u studentske paviljone i krenuli se obračunati s navijačima suparničkog kluba.

Šesti paviljon opkoljen policajcima

Na mjesto događaja stigla je interventna policija s četiri policijska kombija i deset do 15 policajaca, a prema neslužbenim informacijama uhićen je i jednak broj osoba. Ipak, Index doznaje da intervencija policije ni na koji način nije povezana s navijačkim skupinama te da su glasine o upadanju u paviljone netočne. Dolazak policije i dežuranje ispred ulaza većinom ispred šestog i devetog paviljona zbunio je ostale stanovnike doma koji su se o incidentu počeli oglašavati i u Facebook grupi studentskog doma. Mnogi studenti počeli su se okupljati na prozorima da bi shvatili o čemu je riječ, no od tamo su mogli vidjeti samo okupljene policajce koji im nisu otkrili detalje o događaju.

"Cimerica i ja smo u jednom trenutku čule glasno dovikivanje ispred paviljona. Tri dečka su trčala prema šestom paviljonu, a za njima je krenulo 15 policajaca s pendrecima i kacigama. Bio je mrak pa se nije moglo najbolje vidjeti, jedino su se mogle raspoznati florescentne policijske oznake. Dobrih deset minuta cijeli šesti paviljon bio je opkoljen policajcima, bili su na svakom balkonu, na ulazu, na travnjaku", istaknula je stanovnica doma.

Policija na Savi viđena i dan ranije

Studenti su pretpostavljali da je policija imala dojavu o mogućim neredima jer su se nakon nekog vremena mirno povukli. Isto tako, studentica kaže da je bilo zanimljivo to što je policijski auto u naselju bio i dan ranije. Iz Facebook grupe uklonjen je videozapis koji je snimio jedan od studenata kao i svi komentari ispod objave. Također, studenti iz šestog paviljona su jutro nakon odbili komentirati incident.

"Većini studenata je ova situacija bila zanimljiva i smiješna. Čak smo čuli pjesmu ‘Alkotest‘ Rade Manojlović u trenutku kada su policajci čuvali paviljon", opisala je studentica.

Sličan scenarij dogodio se i prije sedam godina u istom studentskom domu. Zbog derbija Dinama i Hajduka u devetom paviljonu došlo je do tučnjave dviju navijačkih skupina što je izazvalo i materijalnu štetu u nekim studentskim prostorijama, prenio je Večernji list

 

24. travanj 2024 08:01